Evenement 22-11-19 : Ecstatic Dance Breda: Tikki Masala (Goa) + Chantal Clarijs


Ecstatic Dance Breda: Tikki Masala (Goa) + Chantal Clarijs

Houder:
Ecstatic Dance Breda
  Provincie:
Noord-Brabant
Datum:
vrijdag, 22 november 2019
  Locatie:
Libre dance and more
Tijd:
19.00 - 22.15
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 19,00
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
gemeenschap
  E-mail:

ecstaticdanceatziggo .nl

Tikki Masala Producer/DJ behoeft weinig introductie. Hij zette afgelopen september een geweldig mooie avond bij ons neer ♥ die uitblonk in originaliteit. Reden om hem nog 's te vragen voordat hij weer naar Goa vertrekt..
Vanavond wellicht 't laatste optreden van zijn Europese tour , Dus pak je danskans.

Ecstatic Dance Breda gaat steeds voor de beste dj's met veel variatie. Nederlandse toppers of aankomend talent én dan weer een dj van ver weg die we zelf naar Nederland brengen. Wij zijn de originele Ecstatic Dance Breda, geïnspireerd door en met toestemming van de Ecstatic Dance Community Foundation, San Francisco.

★ Tikki Masala ★
Tijdens zijn eerste reis door India, werd Tikki Masala al direct geïnspireerd door de intensiteit en de diversiteit van authentieke Indiase klassieke muziek. Hij mixt de klanken van Indiase klassieke instrumenten zoals Sitar, Tabla, Santoor, Sarod, Flute, Tanpura, Harmonium én zang ... met beats, synthesizers, drums en percussie.
De geluidsopnamen die hij door heel India maakte - Bhajans, Kirtans, Mantras, straatmuzikanten, collega's, jam sessies, concerten, natuur en tempelgeluiden – vermengt hij met psychedelische hypnotische elektronische geluiden, ritmes en baslijnen. Een mengeling van wereldmuziek, beats, tribal, etnische fusie en dansmuziek met invloeden van over de hele wereld. Onder eigen label Masala Records, heeft Tikki inmiddels tal van albums gereleaset. http://www.masalarecords.com/
Masala in Hindi betekent een mengsel van kruiden om verschillende gerechten en smaken te creëren. De naam Tikki Masala is geboren na die eerste reis naar India en nog altijd gebruikt Tikki Indiase geluiden in zijn producties, een masala van Indiase en elektronische geluiden, nu geëvolueerd tot een Masala van geluiden van over de hele wereld.
Zijn interesse voor dans kwam meer en meer bovendrijven toen hij ontdekte dat Ecstatic Dance en andere vormen van dans een positief effect hebben op persoonlijke, emotionele, fysieke en spirituele groei, openheid, authenticiteit en het “ontdekken van vrijheid”. Hij pakte het dj-en weer op en ging veel van zijn creaties draaien op Ecstatic Dance’s. Sindsdien resideert Tikki Masala een groot deel van het jaar op Goa en reist door Azië. Met het organiseren, spaceholder zijn en natuurlijk dj-en bij Ecstatic Dance’s in India, Thailand en Europa vond Tikki zijn nieuwe passie, die hij liefdevol wil delen met jullie. Samen verkennen en groeien.