Evenement 29-07-20 : Volwassen mannelijkheid: introductie bijeenkomst


Volwassen mannelijkheid: introductie bijeenkomst

Houder:
Steven Somsen/ volwassen mannelijkheid
  Provincie:
Zuid-Holland
Datum:
woensdag, 29 juli 2020
  Locatie:
Rotterdam
Tijd:
20 uur
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 0
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
  E-mail:

infoatvolwassen-mannelijkheid .nl

Op woensdag 29 juli om 20 uur is er een introductie bijeenkomst over 'volwassen mannelijkheid'..
Deze is gratis.
Op deze bijeenkomst geef ik uitleg over de principes van volwassen mannelijkheid, over 1-op-1 coaching, man-vrouw relaties en mannengroepen.

MAN-ZIJN in deze tijd.
Als man geboren worden betekent dat je moet leren de mannelijke (actieve) polariteit in te nemen in het leven (enkele situaties uitgezonderd). De wereld en vrouwen zijn in principe receptief tov jou: in feite wachten ze op jouw impuls.
Vervolgens krijg je feedback, o.a. in termen van resultaten. Dus als iets niet werkt betekent dat dat jij – als mannelijke polariteit – iets dient te veranderen in wat je bewust of onbewust hebt ingezet.
Dit geldt voor al je relaties: werk, vrouwen, enz.

Een andere manier om dit te zeggen is dat je als man er bewust voor dient te kiezen te ‘leven bij uitdaging’. Uitdagingen (ook wel ‘problemen’ genoemd) zijn in feite de unieke, op maat gemaakte feedback van het leven op jou. Klagen helpt niet: dat is jezelf impotent maken. Je dient te leren een creatief antwoord te geven op wat niet werkt en actie te ondernemen.
Er is daarbij een fundamenteel verschil tussen re-actie en ECHTE actie: alleen in het laatste geval doe je iets nieuws met onbekende consequenties. Er treedt daarbij altijd angst op want je gaat niet langer mee in de status quo. En het levert altijd persoonlijke ‘power’ op: je komt meer in je kracht. Je merkt het onmiddellijk.
Het is de bereidheid die actieve en lerende houding aan te nemen, waarbij je jezelf voortdurend confronteert, die tot volwassen mannelijkheid leidt.

MANNENGROEPEN
Net als de andere groepen komt deze nieuwe groep 1/maand bij elkaar op een inspirerende locatie in Rotterdam. Thema van de mannengroep is: man-zijn in deze tijd.
Niet als iets om over te filosoferen maar om praktisch mee aan de slag te gaan.

Een bijeenkomst van de mannengroep start met een korte ronde waar iedereen deelt wat er speelt in zijn leven. Er is immers altijd iets dat om een antwoord vraagt. Iets groots of iets kleins. We luisteren daarna en stellen vragen.
Ik breng vervolgens een specifiek thema in dat een fris perspectief biedt op wat gemeenschappelijk is in de verschillende uitdagingen. Meestal zal het om 1 van de aspecten/principes van volwassen mannelijkheid gaan. (Meer lezen over de principes: https://www.volwassen-mannelijkheid.nl/coach-voor-mannen-Rotterdam/.) In hoeverre neem je de mannelijke polariteit in in je leven? Hoe ga je om met conflicten? Leef je strategisch of doe je maar wat? En wat hebben je ouders je voorgeleefd?
Daar gaan we dan verder mee aan de slag: verdieping, feedback geven, misschien een oefening, of gewoon een gezamenlijke verkenning.
Tussen de bijeenkomsten door geef ik vaak reflectievragen en kunnen we, als je wil, mailcontact hebben.

Hoe doen we het?
Uitgangspunt van de mannengroepen is dat we bij elkaar zijn om klaarheid te krijgen wat ons te doen staat, elkaar te bekrachtigen en aan te moedigen om de stappen te zetten die in ons leven aan de orde zijn. Stappen die ieder voor zichzelf dient te zetten in zijn eigen tempo. Dat is waar volwassen mannelijkheid over gaat.
Uitgangspunt is uiteraard ook vertrouwelijkheid: alles wat in de mannengroep wordt besproken blijft binnen de groep.
Ik leid de mannengroep en zorg voor een veilige sfeer. Uiteraard is dat iets wat moet groeien.

Praktisch
Een groep bestaat uit 6 tot 8 deelnemers. Een bijeenkomst duurt in principe 2 tot maximaal 2,5 uur. We komen 1/mnd bij elkaar; per keer wordt de datum via een datumprikker bepaald.
De eerste keer is vrij en vrijblijvend. Daarna vraag ik een commitment voor tenminste 6 x en een bijdrage van € 135.
Spreekt het je aan, heb je de bereidheid dieper naar jezelf te kijken, wil je stappen zetten naar meer volwassenheid als man, kortom, wil je meedoen, laat me dat weten.
Voor nadere info: https://www.volwassen-mannelijkheid.nl/mannengroep/

COACHING
Ik coach mannen 1-op-1.  Bij mij ligt het accent op klaarheid - wat speelt er werkelijk - en wat is er aan de orde: actie. Je leert het meest door stappen te zetten. Ik ben dus meer een sparring partner - uitdager - dan een typische coach. Je zult zelf moeten bepalen wat je het meest nodig hebt.  Jij bepaalt. Mijn trajecten duren niet lang. Kosten: € 75 per uur.
Samen met mijn vrouw Peggy ter Haak, levenscoach bij Hart&Lef, doe ik ook aan relatie-coaching.

CONTACT
Mail (infoatvolwassen-mannelijkheid .nl) of bel me (0654308195) ook als je het nog niet weet maar wel vragen hebt.