Evenement 18-03-20 : Mannengroep, een introductie


Mannengroep, een introductie

Houder:
Steven Somsen (volwassen mannelijkheid)
  Provincie:
Zuid-Holland
Datum:
woensdag, 18 maart 2020
  Locatie:
Rotterdam
Tijd:
20 uur
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 0
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
  E-mail:

infoatvolwassen-mannelijkheid .nl

Op woensdag 18 maart om 20 uur geef ik een introductie voor geïnteresseerden over een nieuwe mannengroep die in april 2020 start.
Net als mijn andere groepen komt deze 1/maand bij elkaar op een inspirerende locatie in Rotterdam. 
Thema van de mannengroep is: man-zijn in deze tijd. Niet als iets om over te filosoferen maar om praktisch mee aan de slag te gaan.
 
Uitgangspunt in mijn werk is dat zowel mannen en vrouwen een geestelijke herkomst hebben maar dat hun rol in de evolutie van bewustzijn verschillend is. Mannen vertegenwoordigen hierbij de Geest, vrouwen de Aarde. De kern van mannelijkheid is de Geest: inspiratie en actie; de kern van vrouwelijkheid ligt in de baarmoeder: open zijn, ontvangen, laten groeien. 
In mijn werk leg ik het accent op wat dit betekent in de praktijk van het leven van de man: zijn relatie met de vrouw, met werk en met alles en iedereen.
 
Mannen in hun kracht zien, fier en trots op hun mannelijkheid, duidelijk in wat ze willen en verantwoordelijk in de manier waarop ze met vrouwen en de wereld omgaan, dat is wat mij interesseert.
 
De kern van mannelijkheid is dat je leert ‘leven bij uitdaging’. Dit betekent: verantwoordelijkheid nemen voor je leven incl. werk en relaties en actie ondernemen als dat nodig is. Klinkt simpel, is het niet: we zijn allemaal meesters in het uit de weg gaan van wat er aan de orde is. Echte actie betekent altijd dat je iets anders (nieuws) doet met onbekende consequenties. Er treedt daarbij altijd angst op. Alleen de bereidheid een actieve/initiërende en lerende houding aan te nemen, waarbij je jezelf voortdurend confronteert, leidt tot volwassen mannelijkheid.
 
Meer hierover vind je op mijn website (https://www.volwassen-mannelijkheid.nl) en over mannengroepen  op deze pagina: /http://www.volwassen-mannelijkheid.nl/mannengroep/
Mocht je willen komen op de avond bel (0654 308 195) of mail me (infoatvolwassen-mannelijkheid .nl).
Hetzelfde geldt als je vragen of opmerkingen hebt.