Evenement 28-12-19 : Lezing: Wie is Maria Magdalena en wat betekent zij voor ons?


Lezing: Wie is Maria Magdalena en wat betekent zij voor ons?

Houder:
De Hartcirkel
  Provincie:
Noord-Holland
Datum:
zaterdag, 28 december 2019
  Locatie:
De Schulp in Egmond Binnen
Tijd:
14 tot 17 uur
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 15,00
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
  E-mail:

Deze Hartcirkel Kerst bijeenkomst zal in het teken van Maria Magdalena staan. Met Kerst ligt de nadruk natuurlijk altijd op de geboorte van Jezus. Echter, op 28 december net na Kerst willen wij graag de belangrijkste vrouw in Jezus zijn leven belichten, te weten: Maria Magdalena.                                              

Jaap Rameijer zal vol passie over haar spreken!

Want volgens hem is Maria Magdalena de meest belangrijke vrouw van het westelijk halfrond. Maar wie was zij ECHT? Welke rol speelde zij in het leven van Jezus? Wat was haar relatie tot hem? Wat is er gebeurd tijdens en na de kruisiging? Hebben Jezus en Maria Magdalena kinderen gekregen? Is zij – zoals beweerd wordt - naar Frankrijk gevlucht en heeft zij daar het gnostische christendom gepredikt? Is zij later naar Glastonbury, Wales en Schotland gegaan en waarom? Waar is zij begraven? Wat was haar relatie met de Katharen en de Tempeliers in Zuid-Frankrijk? Wat is haar relatie tot de Heilige Graal? En, is zij een reïncarnatie van de moedergodin en bezit zij dezelfde kracht als de oude godinnen en de Zwarte Madonna’s?

Jaap zegt over Maria Magdalena: “Zij is een echte ‘pur sang’ vrouw, een ‘Gerealiseerde oftewel Verlichte vrouw’. Met haar wijsheid, haar liefde, haar compassie en haar lijden. Een vrouw waarmee andere vrouwen zich kunnen identificeren, heel anders dan de sacrosancte Maagd Maria. Zij is de meest geportretteerde vrouw ter wereld, een vrouw met vele gezichten. Verliefd, bedroefd, stralend, treurend, sexy, vol passie, krachtig. Nu is zij de verpersoonlijking van het heilige vrouwelijke. En zij is misschien de enige persoon die het christendom nog van de ondergang kan redden.”

Meer informatie over deze bijeenkomst: www.dehartcirkel.nl