Evenement 01-03-20 : Mantra zingen - Stiltewandeling - Klankhealingconcert


Mantra zingen - Stiltewandeling - Klankhealingconcert

Houder:
The Sound Healing Travelers
  Provincie:
Limburg
Datum:
zondag, 1 maart 2020
  Locatie:
Bego´s Studio, Swalmen (gem. Roermond)
Tijd:
13:00 uur tot 16:30 uur
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 30,--
  Website:
Categorie:
cultuur
persoonlijke groei
  E-mail:

j .kremerathetnet .nl

Op zondag, 1 maart is er een meditatief programma gepland in Bego´s Studio te Swalmen (gemeente Roermond).
Het programma is als volgt:
- 13:00 u. tot 14:00 u.: Samen mantra zingen;
- 14:15 u. tot 15:15 u.: Stiltewandeling in bosgebied (bij te koud of nat weer, dan chakra-meditatie/-visualisatie binnen);
- 15:30 u. tot 16:30 u.: Sound Healing Travelers concert.
Je kunt aan het hele programma deelnemen voor € 30,-- per persoon of je kunt ieder onderdeel (uur) apart bezoeken om deel te nemen. In dat laatste geval betaal je € 10,-- per persoon per onderdeel.
Voor meer informatie en/of aanmelding stuur dan a.u.b. een mailtje naar: j .kremerathetnet .nl

Wat is een mantra?
Mantra´s zijn bepaalde woorden of zinnen die door de kracht van de herhaling een bepaald effect kunnen bewerkstelligen. Het is de kracht van de herhaling die in het bewustzijn een zaadje kan planten, dat voor verandering in denken en voelen en van daaruit heling kan bewerkstelligen. Voornamelijk op psychologisch niveau. Ook kunnen mantra´s een gevoel van vrede en rust (meditatie) bewerkstelligen, met name omdat de oude Sanskriet mantra´s uit het verre Oosten een spirituele achtergrond en gedachte hebben.
De mantra´s kunnen gereciteerd worden in spraak, maar ze kunnen ook gezongen worden en op die manier herhaald worden.
Wat gaan we doen tijdens deze bijeenkomst?
John zal de mantra die gereciteerd wordt eerst voorzingen, waarna de groep deelnemers die aanwezig is op een bepaald moment (wanneer men vindt dat men er klaar voor is om de tekst en melodie mee te zingen) mee kan gaan zingen, zodat er een gebundelde kracht in klank en betekenis van de mantra die gezongen wordt kan ontstaan. Het laatste kwartiertje van de bijeenkomst is stille meditatie. om de gezongen mantra goed door te laten werken en bezinken.

KLANKHEALINGCONCERT:

De klankschalen, snaren-, blaas- en percussie-instrumenten alsmede intuïtieve zang, afkomstig uit verschillende culturen van onze aardbol, kunnen ervoor zorgen dat je helemaal tot jezelf komt en je een diepe innerlijke rust kunt ervaren. Dit is de stilte in jezelf en het rumoer van het dagelijks leven wordt voor anderhalf uur ter zijde geschoven. Tijd om te relaxen en je opnieuw op te laden met pure klank-energie. Je kunt je mee laten nemen op de klank en zo je eigen innerlijke klankreis maken, waarin je jezelf kunt ont-moeten en wellicht tot nieuwe inzichten kunt komen. De klanken werken tevens zeer ontspannend en heilzaam. Laat je meevoeren in de wereld van de meditatieve klanken, om even alle beslommeringen van het dagelijks leven te vergeten en je chakra's en meridianen op te laden middels de klank-aanraking. Geen enkel van deze concerten is exact gelijk aan een voorgaand concert, omdat er altijd op een intuitief improviserende manier gewerkt wordt.