Evenement 25-07-21 : weekcursus Ontspannen en Meditatief bewegen met de Trager® Approach op Ecolonie in de Vogezen


weekcursus Ontspannen en Meditatief bewegen met de Trager® Approach op Ecolonie in de Vogezen

Houder:
Praktijk Rebalancing en Trager Ed Bodewes Groningen
  Provincie:
Buitenland
Datum:
zondag, 25 juli 2021 - vrijdag, 30 juli 2021
  Locatie:
Ecolonie - Vogezen - Frankrijk
Tijd:
14 uur (zondag) - 13 uur (vrijdag)
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 250
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
groepsreizen
  E-mail:

infoatrebalancing-lichaamswerk .nl

Vrij bewegen, vrije geest

Je laat stress en vastgehouden patronen gemakkelijker los.

Hoe zou het zijn weer te bewegen als een kind: spontaan, energiek, nieuwsgierig en te genieten van alles wat je doet?

Trager is een bewegingsleer voor de integratie van lichaam en geest. Het bevrijdt oude patronen, zowel lichamelijk als geestelijk, en bevordert diepe ontspanning, balans en fysieke mobiliteit.
De Trager Approach gaat er van uit dat het lichaam van nature een sierlijk en vitaal systeem is. Door ongunstige ervaringen als stress, trauma, repetitieve handelingen, verkeerde lichaamshouding, ziekte en tegenslagen, wordt het lichaam stijver en beperkter.
De souplesse en het gemak van bewegen kan worden opgeroepen of opnieuw worden geleerd door aanraking, zachte bewegingen, compressie en strekkingen – met een innerlijke houding van stilte en verwondering. Het onderbewuste, dat onze bewegingen aanstuurt, pikt het gevoel van meer vrijheid, verbinding, zachtheid of gemak snel op. De nieuwe gevoelservaringen overschrijven de oude beperkende patronen.

In deze introductieweek maak je kennis met deze benadering. We bewegen op onszelf en met elkaar, bijv. in de ruimte, op een matje, een stoel, binnen of in de natuur. Deze ‘bewegingseducatie’ werd door Milton Trager Mentastics® genoemd.
Vervolgens werken we met elkaar op en naast een massagetafel.

We geven je handvatten om thuis je ervaringen en inzichten van deze week weer op te roepen en te integreren in je dagelijkse bezigheden.

Deze cursus is voor zowel beginners als voor ervaren behandelaars en therapeuten, die dit lichaamswerk willen integreren in hun werk.

Docent Ed Bodewes
Ed heeft een praktijk voor lichaamswerk en massage in Groningen. Hij richt zich in zijn werk op de integratie van lichaam en geest. Zijn activiteiten zijn gegrond in kennis en ervaring met Rebalancing lichaamswerk, bewegingsscholing (Trager Approach), massage, focussen en persoonlijk bewustzijn.
Ed is aangesloten bij het Platform Rebalancing® Nederland en de Vereniging Trager® Approach Nederland / Trager® International.
“Mijn passie is het bieden van een veilig veld waarin mensen zich bewust en ontspannen kunnen ontwikkelen en zichzelf en de ander echt ontmoeten.”

Assistent Marianne Bakker Geeft sinds meer dan 20 jaar yoga/meditatie lessen aan diverse doelgroepen in Zwolle e.o.
“De Dru yoga die ik geef wordt gekenmerkt door vloeiende bewegingen. Trager werkt zeer verrijkend, inspirerend door in mijn yogalessen. Meer bewustzijn en verbonden beweging brengt meer ontspannen, vrijer en natuurlijk bewegen. Met veel plezier assisteer ik Ed tijdens deze cursusweek.”

LEES VERDER HIER

Inschrijven kan HIER (ook met testimonials en voor wie)
De cursus is op 1 Thietry, 88260 Hennezel, zondagmiddag 25 juli 14.00-17.00 uur; maandag 27 tot en met vrijdag 30 juli van 9.30 – 12.30 uur
Meer informatie bij Ed: infoatrebalancing-lichaamswerk .nl, +31618347644, WEBSIDE