Evenement 21-07-19 : weekcursus Ontspanningsmassage vanuit Rebalancing® op Ecolonie in de Vogezen


weekcursus Ontspanningsmassage vanuit Rebalancing® op Ecolonie in de Vogezen

Houder:
Praktijk Rebalancing en Trager Ed Bodewes Groningen
  Provincie:
Buitenland
Datum:
zondag, 21 juli 2019 - vrijdag, 26 juli 2019
  Locatie:
1 Thietry - 88260 Hennezel - Vogezen - Frankrijk
Tijd:
14 uur (zondag) - 13 uur (vrijdag)
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 235
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
groepsreizen
  E-mail:

infoatrebalancing-lichaamswerk .nl

11e editie op ECOlonie: aankomst 20 juli vertrek 27 juli

Docent: Ed Bodewes en assistent Marianne Bakker

Deze week leer je een totale ontspanningsmassage te geven met technieken uit Rebalancing. Het is een langzame en intensieve massage, die veel aandacht schenkt aan de kwaliteit van aanraken. Ook de kunst van het ontvangen komt aan bod. Ontspannen en genieten voor ontvanger én gever staan in de cursus centraal. Je kunt alleen komen of samen met je partner, een vriend(in), familielid of collega. Ervaring met massage is niet nodig. Heb je wel ervaring, dan kan de cursus verdieping geven. De sfeer in de cursus wordt vaak benoemd als humorvol, gemoedelijk, veilig en uitnodigend. Cursisten vertellen bijvoorbeeld: dat ze geleerd hebben een diep ontspannende massage te geven van het hele lichaam; dat ze positieve veranderingen ervaren in hun dagelijks leven en/of werk door het volgen van de cursus

Wat gaan we doen? Ter voorbereiding op het elkaar masseren beginnen we steeds met een meditatieve ontspanningsoefening, beknopte anatomie en een demonstratie. Je leert zachte vormen van massage, de gewrichten te ontspannen en spieren en weefsels (fascia) diep te masseren. Een vaste structuur van eenvoudige én effectieve handelingen helpt je, zeker in het begin, bij het aanleren van de massage. We leren je om te masseren vanuit ontspanning, contact en plezier; onder meer door te masseren vanuit (het doseren van) je gewicht en niet met spierkracht. Je bent hierdoor ook als gever na de massage verkwikt en energiek. We werken op massagetafels en met natuurlijke olie. Je ontvangt intensieve persoonlijke begeleiding.

Waarom massage vanuit Rebalancing? Massage ontspant lichaam en geest. Stress en allerlei fysieke ongemakken verminderen. Massage zorgt voor een moment van rust en aandacht. Je voelt je na een massage vrijer, lichter en weer nieuw. Iedereen kan intuïtief aanraken en masseren. Maar wil je goed leren masseren en vertrouwen krijgen in wat je doet dan is het prettig om een goede basiskennis te hebben van massagetechnieken. Deze leer je tijdens deze cursus. Vanuit de Rebalancing visie zit de kwaliteit van een massage niet alleen in de technische handgrepen. Het gaat ook om de kwaliteit van aanraken, om het invoelend vermogen van de masseur en de mogelijkheid om bewust en zonder oordeel aanwezig te blijven bij de aanraking. En: waar we het meest van ontspannen is een accepterende aanraking, een gevoel dat je goed bent zoals je bent.

De cursus is zowel bedoeld voor beginners als voor mensen die al enige massage-ervaring hebben. Ook is hij geschikt voor mensen die ontspanningsmassage bij het uitoefenen van hun beroep kunnen toepassen, zoals therapeuten, coaches, healers, sportmasseurs en schoonheidsspecialisten.

Als je van aanraken en aangeraakt worden houdt
of dit meer wilt ontwikkelen,
dan is deze cursus iets voor jou!

Docent Ed Bodewes geeft deze cursus sinds 2009  op Ecolonie. Hij is gediplomeerd Rebalancer® en Trager® Approach practitioner met een praktijk voor individuele sessies en groepen. Hij richt zich in zijn werk op de integratie van lichaam en geest. Anderen zien Ed als een ontspannen, betrokken en ervaren docent, met open en respectvolle aandacht zonder oordeel.

"Mijn passie is het bieden van een veilig veld waarin mensen zich bewust en ontspannen kunnen ontwikkelen en zichzelf en de ander echt ontmoeten.”

Assistent Marianne Bakker is Dru yoga en meditatie docent in Zwolle. Marianne en Ed geven samen  Massage Meets Movement workshops en retraites.

Inschrijven kan   HIER

Cursus is zondagmiddag 21 juli, van 14.00-17.00 uur; maandag 22 tot en met vrijdag 26 juli ’s ochtends van 9.30 – 12.30 uur

Meer informatie: Bij Ed: infoatrebalancing-lichaamswerk .nl, +31618347644, WEBSITE