Evenement 05-05-19 : Cursus ‘Koffiedik kijken en Theeblaadjes lezen’


Cursus ‘Koffiedik kijken & Theeblaadjes lezen’

Houder:
Maaike Kerstens
  Provincie:
Vlaanderen
Datum:
zondag, 5 mei 2019
  Locatie:
Best Western Premier Keizershof Hotel, Korte Nieuwstraat 15, 9300, Aalst (B)
Tijd:
12.00 tot ongeveer 17.00 / 18.00 uur
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 100,00 per dag
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
  E-mail:

maaikekerstensathotmail .com

Koffiedik kijken is een kunst van het waarzeggen waarvan de oorsprong veel verder teruggaat dan het opkomen van koffie in de Westerse Wereld. Het lezen van koffiedik is waarschijnlijk ontstaan uit het lezen van theeblaadjes. In Azië, China en in het bijzonder Japan worden voor het waarzeggen meestal de theeblaadjes gevraagd.

Beide vormen betreffen een kunst van het duiden van bepaalde natuurlijke elementen in een spontane ordening of harmonie waarbij vormen en beelden ontstaan die vanuit de oudheid een symbolische aanduiding kregen en aan voorspellingen gekoppeld werden.

Het koffiedik kijken en theeblaadjes lezen is bedoeld als positief instrument om mensen door middel van een consult een duwtje in de goede richting te geven of om de ogen te openen. Ieder gesprek wat je met anderen voert, met als intentie om diegene te helpen in het bewustwordingsproces, zal van jou een orakel maken door ware dingen te zeggen die de ander nodig heeft om te horen waardoor men weer vooruitkomt. Je kunt het ook voor jezelf gebruiken om eens in de zoveel tijd wat antwoorden te vinden op vragen waarmee je rondloopt.

Het leren waarzeggen met behulp van koffiedik of theeblaadjes kan iedereen leren, het vergt alleen enige oefening zoals dat voor alles geldt in het leven waar je handig in wilt worden.

Je ontvangt een uitgebreide E-map met de theorie van het koffiedik kijken en de theeblaadjes lezen. Na afloop krijg je een digitaal certificaat dat je opgeleid bent als koffiedikkijker & theeblaadjeslezer.

De prijs van deze cursus is met inbegrip van koffie, thee, water en wat lekkers, want er zal worden gezorgd voor een ‘High Tea’ zodat we onder het genot van lekkere hapjes onze koffie- en theekopjes kunnen lezen.

– 1e les Koffiedik kijken: zondag 5 mei 2019

– 2e les Koffiedik kijken & Theeblaadjes lezen: zondag 26 mei 2019