Evenement 28-05-20 : Dansexpressie


Dansexpressie

Houder:
Co Wildeboer Schut | Free Your Mind And Dance
  Provincie:
Limburg
Datum:
donderdag, 28 mei 2020
  Locatie:
Maaslandcentrum Elsloo
Tijd:
20.00-21.30 uur
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 10 per pes, strippenkaart mogelijk
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
  E-mail:

infoatfreeyourmindanddance .nl

Mag ik deze dans?

In deze dansvorm  leer je geen passen. Je hoeft dus niets te onthouden en je kunt het ook niet verkeerd doen. Dat is een goede start, nietwaar? We bewegen op verschillende ritmes en de muziek helpt om in beweging te komen. Je danst afwisselend alleen, samen met iemand anders en met de hele groep

In de dans is geen goed of fout. Het is je eigen unieke dans, je eigen dansschrift. Door middel van dansexpressie onderzoek je wat je beweegt, wat soepel voelt en als vanzelf gaat en hoe je je beweegt in de ruimte. Door middel van oefeningen verruim je je mogelijkheden en dans je je eigen dans.

In de dansexpressie gebruik je een universele en natuurlijke taal; de taal van het lichaam. Zonder woorden kun je zeggen wat je wilt zeggen. Het is mogelijk jezelf te uiten zoals je wilt, zonder dat je daarvoor woorden hebt. Het lichaam heeft een eigen wijsheid, een eigen gave om zich te uiten. Door allerlei oefeningen kom je steeds dichterbij jouw eigen unieke bewegingen. Daardoor begrijp je steeds beter je eigen uniekheid. Ik bied  een plek waarin jij kunt oefenen en dansen om dat wat er in jou leeft en beweegt tot uiting te brengen. De muziek en de oefeningen zijn een middel om je daarbij te helpen.  Deze vorm van dansexpressie is gebaseerd op de bewegingsanalyse van Laban. Voorbeelden van thema’s zijn:

  • Dansen in de ruimte
  • Verbonden met de aarde
  • Wat beweegt mij?
  • Ik dans mijn eigen lichtheid