Evenement 06-04-19 : Pyreneeën lente stilteweken: 2 of meer weken stilte, onthaasten, bezinnen, herbronnen in mei/juni


Pyreneeën lente stilteweken: 2 of meer weken stilte, onthaasten, bezinnen, herbronnen in mei/juni

Houder:
Stiltehuis Pyreneeën
  Provincie:
Buitenland
Datum:
zaterdag, 6 april 2019 - zondag, 28 april 2019
  Locatie:
Stiltehuis Pyreneeën
Tijd:
2 weken naar keuze
  Google Maps:
Bijdrage:
450€
  Website:

stiltehuis-pyreneeen.org

Categorie:
persoonlijke groei
persoonlijke groei
  E-mail:

richardatstiltehuis-pyreneeen .org

Ligging:
In de hoge Ariège, midden in het natuurpark Parc Naturel Régional des Pyrénées Ariégeoises, 200m voor Arquizat een mooi bewaard wat afgelegen typisch bergdorp. In de Miglosvallei een zijvallei van de Vicdessosvalei. Aston- en Pica d'Estats massief. Met zicht op de Pic Rouge de Bassies. Een 10tal km van Tarascons sur Ariège (station). Het huis zelf is wat overblijft van de versterkte woning (Castel) van de baronnen van Miglos. Eerste vermelding 14e eeuw. Naast ons huis loopt een pad door naar de ruine van de burcht. Tal van wandelmogelijkheden in de vallei en plekjes met mooi vergezicht voor bezinning en rust in de weiden buiten het dorp. 
Stilte, reraite, eenvoud:
Nood aan een rustbrengende stilteretraite? Nood aan bezinning? Aan je leven laten uitklaren in een groene omgeving weg van de drukte? Daar waar het leven nog eenvoudig is? Stiltehuis-Pyreneeën is een niet commercieel initiatief. Ervaring van stilte, eenvoud en rust staan er voorop. De dagindeling laat je toe om alleen te zijn, tot rust en tot bezinning te komen. Te genieten van de natuur, al wandelend te overpeinzen, te bezinnen, je leven te laten uitklaren. 
Logies:
Er staat een van onze drie eenvoudige kamers voor je klaar: een bed, een kast, een schrijftafel, een stoel, een zetel en zicht op de bergen. Er zijn 2 badkamers één met douches de andere met bad. Sanitair is op de gang. Er is een gezellige living met zithoek en houtvuur. Een mooi oud dorpje wat verder met een stil eeuwenoud romaans kerkje, natuur en de bergen rondom.
We leven in stilte en eenvoud. Zorgen samen of om beurt voor het vegetarisch avondmaal. Dat avondmaal nemen we samen. De andere maaltijden kunnen volgens je eigen ritme. Zo kan je hier ook eindelijk uitslapen, naar believen siësten of op dagtocht.
De afwas en het schoon en eenvoudig mooi houden van ons stiltehuis in de bergen doen we samen. Veel werk is dat niet, er is een vaatwasser. En, we zorgen samen voor stilte en rust. Zo heb je alle tijd om te onthaasten en te bezinnen.
 
Meer info hier op onze website: http://stiltehuis-pyreneeen.org/onthaasten-stilteverblijf.html