Evenement 11-12-19 : HSP Trainingsdag voor hulpverleners, coaches, psychologen etc.


HSP Trainingsdag voor hulpverleners, coaches, psychologen etc.

Houder:
Ruimte voor Hooggevoeligheid
  Provincie:
Gelderland
Datum:
woensdag, 11 december 2019
  Locatie:
Nijmegen, dichtbij Radboud Universiteit
Tijd:
10:00-16:00 uur
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 135,00
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
  E-mail:

mailatruimtevoorhooggevoeligheid .nl

Trainingsdag van 10:00 tot 16:00 uur voor hulpverleners, coaches, psychologen etc. uit de eerstelijnszorg die hoogsensitieve volwassenen begeleiden.

Deze eerste trainingsdag naar aanleiding van het Praktijkboek “Ruimte voor Hoogsensitiviteit” geeft je handvatten hoe je beter in je eigen vel kunt blijven als je hoogsensitieve cliënten helpt.

Veel mensen die hoogsensitieve cliënten hebben, zijn zelf ook hoogsensitief. Dat heeft voordelen! Maar er zijn ook valkuilen. Of je nu wel of niet zelf hoogsensitief bent…:

Deze dag gaat over hoe je jezelf beschermt tegen het overnemen van energie en problemen van je cliënt. Hoe blijf ik goed in balans? Hoe merk ik dat ik energie of problemen inslik van mijn cliënt en als ik dat merk, hoe breng ik mezelf weer stevig terug bij mezelf? Wat is van mij en wat hoort bij mijn cliënt? Merkt mijn cliënt het als ik zelf uit balans ben? Wat zijn mijn motieven om energie over te nemen? Hoe zorg ik ervoor dat ik niet (weer) in een burnout terechtkom? Ik wil immers lang en gezond mijn vak kunnen uitoefenen. Hoe kan ik leren me voortaan goed te redden als er energievretende mensen om me heen zijn en hoe pak ik mijn hulpverlening van hoogsensitieve mensen weer gezond op als ik even een pauze had?

Op deze vragen krijg je antwoord deze dag. We wisselen ervaringen uit, doen oefeningen en zelfonderzoek en werken toe naar een heerlijk lange lijst waar je uit kunt putten als het toch even weer niet helemaal gaat zoals je wilt. Blijf in je mooie stevige energievolle eigen centrum en help van daaruit anderen, dat is het doel van vandaag.

Inschrijven kan tot vrijdag 6 december 2019, maar vol=vol. Zie website.

Drs. psycholoog-trainster Maria Bosman