Evenement 27-05-19 : Deep Dive Within retreat op Ibiza


Deep Dive Within retreat op Ibiza

Houder:
Healing House Ibiza
  Provincie:
Buitenland
Datum:
maandag, 27 mei 2019 - zondag, 2 juni 2019
  Locatie:
Healing House Ibiza: TierrAguila
Tijd:
27 mei 17:00 uur - 2 juni 13:00 uur
  Google Maps:
Bijdrage:
vanaf € 850
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
  E-mail:

sabinewassenbergatgmail .com

DEEP DIVE WITHIN
Tijd voor jezelf en diepe ontspanning

Een week met yin-yoga en meditaties op het magische eiland Ibiza...

* Voor wie *
Iedereen die op zoek is naar ontspanning, die zichzelf een cadeautje willen geven. Yoga-ervaring is niet vereist. Beginners, gevorderden, jong, stijf, flexibel, ouder, dun, dik, gestressed, burnout, gelukkig, verlicht en alles er tussen in, iedereen is welkom.

* Tijd voor jezelf *
Soms gaat het leven te snel en hopen stress en verhalen zich op, zodat de rust, je centrum, niet meer voelbaar lijkt. In deze week op Ibiza creëren we de gelegenheid om uit de ratrace te stappen, en weer in contact te komen daar waar het stil
is in jezelf.

We doen dat door een heerlijk verblijf in een rustieke finca (villa/boerderij) in het Noorden van Ibiza. Je kunt een wifi-loze zone verwachten, diepe ontspanning, een vrijstaand huis in de natuur, olijfbomen, hangmatten, en een lange tafel met verse, gezonde, biologische maaltijden en ’s avonds thee onder de sterren.
De Healing House ligt vlakbij de oeroude grot waar de godin van Ibiza, Tanit, vereerd werd. Velen beweren dat de energie van het eiland vrouwelijk en zacht is. Ervaar zelf of dit waar is...

* De locatie *
De finca van Tom, de Healing House, oftewel TierrAguila ligt op een berg in het rustige Noorden van Ibiza. Vlakbij de grot van de godin Tanit en vlakbij het turquise strand van Cala St Vicente. De finca zelf is al een heerlijke plek om in een van de hangmatten te hangen. Je kunt in 45 minuten naar dit of een ander strand lopen via een prachtige wandeling over de berg of door de vallei.
De Healing House ligt vlakbij de oeroude grot waar de godin van Ibiza, Tanit, vereerd werd. Velen beweren dat de energie van het eiland vrouwelijk en zacht is. Ervaar zelf of dit waar is...

- Het programma & de begeleiders -

* Yin yoga & meditatie door Erika Kennedy *
Niet voor niets een van de meest populaire yogastijlen van dit moment: Yin-yoga stimuleert het lichaam intens en is tegelijkertijd rustgevend en ontspannend. De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt, zijn vooral gericht op het versterken en versoepelen van bindweefsel en gewrichten. In eerste instantie zijn de houdingen bedoeld als voorbereiding op meditatie, maar het is vooral een fijne lichaamsbeweging voor wie een zittend beroep heeft. In Yin-yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. Het is dan ook het relatief rustige en ontspannende karakter van een Yin-yogales dat de meeste deelnemers aanspreekt. De les is juist zo lekker doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam door er gewoon te zijn.

* Filosofie & coaching door Sabine Wassenberg *
Als schrijfster van o.a. Mijn ego en ik, verzorgt Sabine een rode draad door de week heen met een aantal filosofische en reflectieve sessies. Hierin wordt gemediteerd, verwonderd, geschreven en gedeeld. Wie of wat heeft de controle over de beleving van zijn leven? Waar zit je centrum eigenlijk? Wat is een ‘ik’? En wat zit er op individueel en mentaal niveau in de weg, om het leven als één groot fantastisch wonder te kunnen ervaren?

* Yoga Nidra door Mickey Smid *
Yoga-nidra betekent: de slaap van de yogi. In deze sessies word je liggend op je rug begeleid in een verhoging van je lichamelijke bewustzijn. Vervolgens kom je in een soort lucide (bewuste) droomtoestand. Door geleide visualisaties en muziek maak je een mentale reis terwijl je lichaam in een diepe ontspanning kunt toelaten die je lichaam in het drukke leven van alledag haast nooit kan bereiken. De geest blijft wakker, een oefening waarvan je geest zelf sterker wordt: jij bent namelijk in controle.

* Ademsessies door Tom van Huijstee *
In ademhalingssessies van Tom voelen we hoe mentale en lichamelijke spanning in de weg zit van een diepe en verbonden ademhaling. Door toch te concentreren op die gebieden in het lichaam waar de spanning zit, en deze spanning eruit te tonen, komt er een ontlading, waarna je je lichamelijk en mentaal bevrijd voelt.

Meer info, overleg, quantumkortingen & reserveringen:
www.sabinewassenberg.com