Evenement 14-09-21 : Meditatieavonden Circel van Licht


Meditatieavonden "Circel van Licht"

Houder:
Indalo Yogacentrum, holistisch centrum voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Beroepsopleidingen - Cursussen - Workshops - Behandelingen
  Provincie:
Gelderland
Datum:
dinsdag, 14 september 2021 - dinsdag, 14 december 2021
  Locatie:
Elst (Gld)
Tijd:
19.30 - 21.00 uur, totaal 5 dinsdagavonden
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 75,-
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
  E-mail:

jacquesatindaloyogacentrum .nl

Meditatieavond "Circel van Licht" najaar 2021 (dinsdagavond)

Data: 14 september – 28 september – 26 oktober – 23 november –                14 december

Meditatie in zijn meest eenvoudige vorm is een staat van zijn die een innerlijke rust teweeg brengt. Gedurende die staat van zijn kan informatie binnenkomen, energie verhoogd worden en kalmte bereikt worden. Dit gebeurt als vanzelf vanuit de meditatieve staat.
Meditatie is een techniek die ons in staat stelt ons lichaam en onze geest te relaxen en bovendien onze geest te verlossen van onnodige gedachtes en hersenactiviteit.

Over het algemeen voldoet elke meditatie aan de drie volgende basisprincipes.

1 We focussen op één ding of object om onze geest te concentreren. Deze focus kan onder andere op onze ademhaling, een bloem, een woord dat we herhalen, sensaties in ons lichaam, of zelfs onze gedachten zijn.

2 Als onze gedachten afdwalen, brengen we deze terug naar ons meditatieobject of focus. We proberen onze gedachten niet weg te stoppen of te onderdrukken. Vechten om onze geest tot rust te brengen heeft niets met ontspannen en relaxen te maken. Het hele proces is alsof we met een camera op een object inzoomen. Het object treedt op de voorgrond en alle andere zaken zijn wel aanwezig maar verdwijnen naar de achtergrond. Iedere keer als we afgeleid worden door objecten op de achtergrond zoomen we weer in op ons object op de voorgrond. Dit proces herhaalt zich tijdens meditatie soms wel een oneindig aantal keer.

3 Alle gedachten en sensaties laten we tijdens de meditatie aan ons voorbij gaan. Als we mediteren horen we nog steeds het geluid van verkeer, voelen we nog steeds de kater van gisteren, denken we nog steeds aan de klussen die we morgen moeten doen etc. Het grote verschil is dat deze afleidingen ons niet meer hoeven te storen.
Tijdens het mediteren proberen we niet te oordelen, conclusies te trekken of over bijzaken na te denken. We accepteren het huidige moment zoals het is.

In de meditatielessen leer je stap voor stap de geest naar binnen te richten om zo beter in contact te komen met je innerlijke Bron van Liefde. Er worden diverse vormen aangeboden, onder andere loopmeditatie, geleide meditaties, stilte meditaties, meditatie op de adem, chakra meditatie, visualisatie, contact met je Gidsen etc. Mediteren leert ons bewuster en opmerkzamer te worden, waardoor we steeds meer tijd in het NU doorbrengen en de kwaliteit van ons leven verbetert. We bereiken ons doel door gewoon te ZIJN en niet door iets te doen. Dat is de kern van meditatie!

Lichaam, geest en ziel komen meer in balans met elkaar, waardoor je steeds vaker positief, tevreden, krachtig, vreugde en onvoorwaardelijke liefde in je dagelijkse leven zult ervaren. Deze prachtige kwaliteiten zul je niet alleen in je zelf gaan ervaren, maar ook bij je medemens.
Er is aandacht voor een goede houding zodat de energie vrij kan stromen.