Evenement 16-11-21 : Bezinningsbijeenkomst: De tijdloze wijsheid van Lao Tse


Bezinningsbijeenkomst: De tijdloze wijsheid van Lao Tse

Houder:
Lectorium Rosicrucianum
  Provincie:
Noord-Holland
Datum:
dinsdag, 16 november 2021
  Locatie:
Centrum Hilversum
Tijd:
20:00 - 20.45 uur
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 0,0
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
  E-mail:

infoatrozenkruis .nl

Op dinsdag 16 november om 20.00 uur is er een bezinningsbijeenkomst in de tempel van het Rozenkruis getiteld: “De tijdloze wijsheid van Lao Tse,” bestemd voor ieder die zich daartoe aangetrokken voelt.
 
Daarom zal de mens die zijn levenshouding aanpast in overeenstemming met Tao, gelijk worden aan Tao.
Uit: de Tao The King van Lao Tse
De oude Chinese wijze Lao Tse heeft een deel van zijn leer nagelaten in een boekje dat wij kennen als de Tao The King. Het is een diepzinnige reeks instructies om zich voor te bereiden
op de weg terug naar het goddelijke rijk. Lao Tse noemt de goddelijke kracht: Tao. Hij wil de mens dichter bij Tao brengen.
Hoe kom je tot Tao en word je verlicht? En wat betekent het om verlicht te zijn? Om echte antwoorden op deze vragen te vinden, moet je gedronken hebben uit de - soms bittere - beker van de ervaring. Want het is de ervaring die vragen in het menselijk hart doet opwellen als: Wat is het doel van mijn leven? Wat betekent het werkelijk om mens te zijn?
Deze bijeenkomst is vrij toegankelijk. Het begint om 20.00 uur en is afgelopen rond 20.45 uur. Je wordt verzocht zo mogelijk een kwartier voor aanvang aanwezig te zijn.
 
Datum: 16-11-2021 Tijd 20.00 tot 20.45 uur. Toegang vrij. Adres: Koninginneweg 41, 1217 KT Hilversum. Meer informatie op de website www.rozenkruis.nl/hilversum of 023- 518 6185