Evenement 19-10-21 : lezing: Leonardo geniale alleskunner


lezing: Leonardo geniale alleskunner

Houder:
Lectorium Rosicrucianum
  Provincie:
Noord-Holland
Datum:
dinsdag, 19 oktober 2021
  Locatie:
Centrum Hilversum
Tijd:
20:00 - 22.00 uur
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 0,0
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
  E-mail:

infoatrozenkruis .nl

Lezing bij het Rozenkruis

Leonardo geniale alleskunner

Op dinsdagavond 19 oktober 2021 om 20.00 uur organiseert de school van het Gouden Rozenkruis in Hilversum (Koninginneweg 41) een lezing met power point over het unieke fenomeen Leonardo da Vinci. De titel is “Leonardo geniale alleskunner en zijn betekenis voor nu.”

In 2019 was het vijfhonderd jaar geleden dat Leonardo da Vinci (1452-1519) op zevenenzestigjarige leeftijd stierf in de armen van een Franse koning. Het was het zachtmoedige einde van een veelzijdig kunstenaarsleven dat overvol was met visionaire ideeën en uitvindingen.

Da Vinci hanteerde kunst als een ervaringswetenschap, waarmee hij zichzelf, de mensheid en de wereld nader trachtte te doorgronden. Niet voor niets noemde hij zich een leerling van de ervaring.

De Da Vinci Code kennen betekent niet de dat we de code hebben om Da Vinci te kennen. Neem alleen al het feit dat hij zijn beroemdste werk, de Mona Lisa, overal waarheen hij verhuisde met zich meenam en als nooit voltooid beschouwde. Welke Leonardo is dat?

De inleider brengt Leonardo tot leven in zijn  onbeperkte veelzijdigheid als een klassieke “homo universale”, een geniale alleskunner. Leonardo geldt als een klokkenluider van een nieuwe tijd, die bijna iedere dag van zijn wel bestede leven grensoverschrijdend heeft ingevuld. Hij was de belichaming van de lente van het Europese zelfbewustzijn, een lente die ruim vijfhonderd jaar later nog steeds voortduurt. Wat kan deze Leonardo voor de mens van nu nog betekenen?

Voor de aanwezigen is er ruimschoots gelegenheid om onderling en met de spreker van gedachten te wisselen. Toegang vrij, na aanmelding vooraf, info www.rozenkruis.nl/hilversum of 023-5186185