Evenement 01-04-20 : Maand van de filosofie: lezing Waarheid


Maand van de filosofie: lezing Waarheid

Houder:
Lectorium Rosicrucianum
  Provincie:
Noord-Holland
Datum:
woensdag, 1 april 2020
  Locatie:
Volksuniversiteit Hilversum Centrale Bibliotheek
Tijd:
19:30-21:30 uur
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 5,00
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
  E-mail:

infoatrozenkruis .nl

Op woensdag 1-4-2020 organiseert het Rozenkruis in het kader van de maand van de filosofie in samenwerking met de volksuniversiteit Hilversum een lezing getiteld: Waarheid. Het is een avond voor interactieve wijsheid met ondersteuning van klassieke live muziek als middel om los te komen van alle ruis van onze “scholingscultuur”, “gezinscultuur” en “straatcultuur” ten bate van de eigen creatief scheppende intuïtie.

Filosoferen over waarheid op weg van China via India naar het westen, welke concepten zijn van waarde? In deze tijd heerst er grote onzekerheid over wat waar is. Zeker nu met ‘deepfake’ sprake lijkt van een maakbare waarheid. Je leeft in een alomvattend vrijwel anoniem systeem en niemand die dat stoppen kan, de politiek zeker niet. Je bent volledig op jezelf aangewezen in het besef dat bijna niemand  wezenlijk iets voor je kan betekenen. Waar moet je het zoeken? Wat is jouw ‘zelf’? Bestaat dat wel? Heeft de filosofie – als liefde voor de wijsheid – daar een antwoord op? De eenzijdig westerse benadering ervan zorgt voor een mens die zich verloren waant in een zinloos bestaan gedicteerd door technocratie en opgelegde verdienmodellen zonder perspectief op wezenlijke waarden. Het hier en nu lijkt de poort om te ontsnappen aan dat geleefd worden en zo een nieuw innerlijk evenwicht te vinden.

Datum woensdag 1 april van 19.30 tot 21.30 uur, toegang € 5,00 Kaarten te bestellen via  https://www.bibliotheekhilversum.nl/filosofie of de klantenservice. Adres: Centrale bibliotheek Hilversum, -s-Gravelandseweg 55, 1217 EH Hilversum. Meer informatie www.rozenkruis.nl/hilversum of 023-5186185.