Evenement 19-10-19 : Rozenkruis ontmoet Deunov


Rozenkruis ontmoet Deunov

Houder:
Lectorium Rosicrucianum
  Provincie:
Noord-Holland
Datum:
zaterdag, 19 oktober 2019
  Locatie:
Centrum Hilversum
Tijd:
19.00-21.30
  Google Maps:
Bijdrage:
€ vrijwillige bijdrage
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
  E-mail:

infoatrozenkruis .nl

“Alleen hij wiens geest geraakt is door de Liefde leeft. Alleen hij, wiens geest verlicht is door kennis, brengt het Licht. Alleen hij, wiens geest zich verheugt in volledige vrijheid, kan een waar mens genoemd worden en een broeder van de mensheid.” Dit zijn enkele universele woorden van Peter Deunov (1864-1944). Een taal die vele tienduizenden volgelingen raakte. En nog steeds.Zijn aanstekelijke helderheid en zijn onweerstaanbare eenvoudis voor velen een bron van inspiratie.

De beroemde Albert Schweitzer zei: “De hele wereld buigt voor mij, ik buig diep voor Meester Peter Deunov.” Door hem leerde hij een nieuwe manier van naar het leven kijken.En wel het hoogste principe. Deunov noemde die de Goddelijke Liefde. Als je Deunov nu leest, lijkt het wel alsof zijn woorden nu zijn geschreven. Ieder woord is als doortinteld van leven, vreugde, lichtheid en wijsheid. Het is bijna onvoorstelbaar dat hij zo weinig gekend wordt. Vlak voor zijn dood, in 1944, zei hij tegen enkele trouwe volgelingen, dat voor zijn boodschap een moeilijke tijd zou aanbreken. Een periode, die na 80 jaar weer zou gaan opleven. Deze tijd is nu aangebroken. En een toenemende groep, kenbaar als de Witte Broederschap, herkent het universele, tijdloze principe in zijn leringen. 

Twee prominente volgelingen uit Bulgarije, mevrouw Galina Gerasimova, theoloog, filmregisseur en vertegenwoordiger van uitgeverij Deunov, en de heer Andrei Griva, musicus en officiële spreker van de Witte Broederschap van Peter Deunov komen voor het eerst naar Nederland. Daar zullen zij vertegenwoordigers ontmoeten van de Internationale School van het Gouden Rozenkruis. Een school waarin men leert het leven te begrijpen en zich te voegen naar het hoogst mogelijke principe. Tijdens deze ontmoeting tussen deze twee geestelijke stromingen zal gezocht worden naar het universele in de praktijk. Wat herkennen wij in elkaar? Hoe kunnen we elkaar verrijken en verdiepen? Wat maakt de verschillen in vertrekpunten ons duidelijk?  

Op zaterdag 19 oktober, om 19.00 uur, in het centrumgebouw van het Rozenkruis, Koninginneweg 41 Hilversum, kunt u getuige zijn van deze bijzondere gebeurtenis. Kun je op 19 oktober niet komen, dan is er nog een mogelijkheid op dinsdag 22 oktober om 19.30 uur. Toegang is vrij.