Evenement 07-06-19 : De psoas en de (voor)ouders voor mannen. Dieper zakken in je oervertrouwen


De psoas en de (voor)ouders voor mannen. Dieper zakken in je oervertrouwen

Houder:
Rahina Hassankhan
  Provincie:
Zuid-Holland
Datum:
vrijdag, 7 juni 2019 - zaterdag, 8 juni 2019
  Locatie:
Centrum Djoj, Rotterdam
Tijd:
10.00 - 17.30
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 360
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
  E-mail:

Dieper zakken in jouw oer-vertrouwen

In deze workshop werken we met de psoas, via fysieke/energetische oefeningen en familie opstelling met het lijf als ingang.

Het mysterie van de psoas-spier is dat deze spier zo ver weg in ons lijf ligt dat wij hem nooit direct kunnen aanraken, maar wel belangrijk is voor ons welzijn, rust, balans en ziel. Deze spier laat ons komen bij de kern van ons zijn en verbindt als enige spier benen, bekken met hart en bovenlichaam. Zo wordt boven en beneden met elkaar verbonden, wat de eenheid versterkt. De psoas moet niet getraind worden maar vraagt erom dat je de spier leert ontspannen, zodat deze zich overgeeft en gehydrateerd wordt. Een ontspannen psoas geeft rust en bedding aan ons zenuwstelsel, zodat je in een natuurlijke ontspannen staat kan rusten.

Als deze spier ontspant en zich uitvouwt als een waaier open je jezelf voor de steun van je ouders en voorouders. Via de psoas zak je in jouw bedding.

Als er in jouw voorouderlijn spanning of trauma’s aanwezig zijn worden deze door gegeven aan de volgende generatie. Deze spanning en trauma’s van de (voor) ouders kan je in het hele lichaam terugvinden, maar de psoas speelt hierin een belangrijke rol. De psoas laat zien of er steun en veiligheid voor jou is geweest als kind. Steun geeft bedding in de rug, waardoor je je gedragen weet en de rug en psoas zich kunnen ontspannen. Veiligheid geeft ontspanning in bekkenbodem en psoas. Ontspanning van de psoas geeft dus rust, balans en een gevoel verbonden te zijn met een groter geheel, je gedragen te weten door een groter veld van eenheid, jouw familie veld.

De psoas spier wordt niet voor niks in het Taoisme de spier van de ziel genoemd. Het is de boodschapper van ons zenuwstelsel en nauw verbonden met de (bij)nieren. Bij een gespannen psoas gaat de vlucht, vecht, freeze modus aan. Je zenuwstelsel beschermt je door je minder te laten voelen. En er is dus geen informatie meer beschikbaar van jouw essentie en de kwaliteiten van jouw voorouderlijn. Een ontspannen psoas zorgt ervoor dat jouw zielsinformatie en steun van het grotere geheel weer tot je beschikking komt.

Via de psoas zakken we dieper in ons yin. Jouw oer-vertrouwen. Doen door niet te doen. Durven naar binnen te gaan en te zakken in de diepte. In onze maatschappij is dit yin vaak onderdrukt. Door de hoeveelheid stress heeft bijna niemand meer een ontspannen psoas spier. Wij kunnen geen rust meer vinden, geen bedding omdat de waarde van het yin zo slecht gekend is. En de psoas draagt een groot vermogen bij zich om deze yin kwaliteit weer onderdeel van ons systeem te laten worden.

Deze workshop is uniek omdat we de psoas via allerlei ingangen benaderen:

· fysiek en subtiele oefeningen om de psoas gewaar te worden.

· In contact te komen met de yin kwaliteit van de psoas fysiek kunnen ervaren wat de invloed van het familiesysteem is op de psoas. Hoe we ons kunnen openstellen voor de bedding uit het systeem en de spanning en trauma’s van onze (voor)ouders daar laten waar ze horen.

Trainers: Brechtje Schoofs en Rahina Hassankhan

uitgebreide flyer op www.raahi.nl