Evenement 23-02-19 : Dancing the elements and the path of the Labyrinth


Dancing the elements and the path of the Labyrinth

Houder:
DancingDeer
  Provincie:
Gelderland
Datum:
zaterdag, 23 februari 2019
  Locatie:
Nijmegen
Tijd:
13:00-16:00
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 30,00
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
  E-mail:

shamda11athotmail .com

Dansen bevrijdt, dansen maakt sterk..In deze dans volg je de bewegingen van de 5 elementen waardoor je die kunt ervaren bij jezelf en zo ook de emoties die daarbij horen, een plek kunt geven.
Element aarde
In deze dans gaan we naar onze basis. We maken weer verbinding met ons zelf, ons lijf en de aarde, die ons ondersteunt. Je word je bewust hoe je minder vanuit je hoofd en meer vanuit je “zijn” kunt leven. Dit geeft meer ruimte. Al dansend en bewegend ervaar je hoe het aarde-element op jou uitwerkt.
Element water
Wat doet het element water met je? Water heeft te maken met de (levens)stroom volgen, vertrouwen en loslaten of juist blokkeren en controle en grip op alles willen hebben. Je ontdekt al dansend hoe jij met obstakels op je weg omgaat, en hoe het ook anders kan. Op speelse manieren ontdek je hoe het element water jou kan helpen op jouw weg.
Element vuur
Tijdens deze dans ervaar je al dansend en bewegend welke invloed vuur op jou en jouw leven heeft. Thema’s die aan bod komen zijn: wilskracht (ontwikkelen), moed, licht, optimisme, vreugde, creativiteit, verleidelijkheid, in je kracht staan, kortom veel levensvuur! Ga de uitdaging met jezelf aan en ontdek wat vuur met jou doet.
Element lucht
Het element lucht heeft veel te maken met overgave. Overgave aan je zelf, de ander, aan het leven, het licht en de liefde. Overgave maakt dat je onbezorgd kunt leven. Hierdoor sta je meer open en ben je in staat om te ontvangen. We dansen op luchtige muziek.
Etherisch
Onze dans eindigt in stilte, de verbinding met hemel en aarde energie. De bewegingen zijn langzaam en heel bewust, zoals bij tai chi bijvoorbeeld. Vanuit onze stiltedans gaan we verder door het Chartres labyrint..
Het dansen van onze oerritmes/elementen laat je dieper bij jezelf naar binnen gaan..Door te dansen kun je je indrukken uitdrukken... Uitdrukken is het begin van een helingsproces. Deze workshop is niet gevuld met zwaarte, het is heerlijk om je eigen dans te volgen met behulp van basisbewegingen van onze oerritmes..Trek fijne kleding aan, neem een sjaal en misschien een klein instrumentje mee en voel je welkom in jouw dans!
Aanmelden uiterlijk 20 januari!
Incl. thee, koffie en iets lekkers.
Ik heb de 5 ritmes 25 jaar geleden ontdekt en het voelde gelijk als thuiskomen! Ik heb een aantal cursussen en workshops hierin gevolgd. Van daaruit heb ik mijn eigen richting gevonden en het labyrint werd al snel een prachtige aanvulling hierbij. Ik heb kortstondig een eigen centrum in Nijmegen gehad waar ik wekelijks deze workshops heb aangeboden. Ook op andere locaties door Nederland en in Duitsland bied ik deze regelmatig aan.
Ik ben heel blij met deze andere locatie in Nijmegen aan de rand van het bos, ook veel van mijn andere workshops zal ik vanaf nu daar gaan geven! Ik hoop jullie daar een keer te mogen begroeten ♥