Evenement 15-02-20 : Mijn geest is als los zand; psychose en psychosegevoeligheid vanuit spiritueel perspectief


Mijn geest is als los zand; psychose en psychosegevoeligheid vanuit spiritueel perspectief

Houder:
Lied van de Merel
  Provincie:
Drenthe
Datum:
zaterdag, 15 februari 2020
  Locatie:
Emmen
Tijd:
10:00-17:00
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 99,-
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
wetenschap
  E-mail:

infoatliedvandemerel .nl

Mijn geest is als los zand; psychose en psychosegevoeligheid vanuit spiritueel perspectief
Steeds meer mensen beseffen dat er een onmiskenbare spirituele kant zit aan een psychose. Of een psychose een ziekte is, is soms een heet hangijzer, soms meer voor je omgeving, soms meer voor jezelf. Energetisch gezien is een psychose eindeloos veelkleurig, letterlijk. Kleuren die mooi zijn, maar ook schakeringen van oneindig donker. Een psychose heeft weliswaar onmiskenbare fysieke kenmerken, maar is in de kern een energetisch fenomeen. Je energieveld is op zijn zachtst gezegd in beweging, ook al zijn er bij sommigen momenten van intense stilte en eenheidservaring en als de uitputting toeslaat, kan het grijs het volledig overnemen.
 
Download de Brochure
 
Inhoud
In deze cursus kijken we naar de diepere oorzaak van psychoses. We kijken naar de relatie met hooggevoeligheid, trauma, spiritualiteit. Ook kijken we naar aardse kanten, zoals voeding, fysieke aandoeningen en leefstijl. We bekijken verschillende vormen van spiritueel ontwaken en psychotische ervaringen in je energieveld en de interactie met je lichaam en je omgeving. We putten uit de inzichten uit de reguliere en complementaire zorg, boeken van diverse auteurs en, last but not least, verhalen van ervaringsdeskundigen. Gaandeweg komen we tot een nieuw inzicht over 'veilige verlichting'. Hoe kun je ervoor zorgen dat je eenheidservaringen kunt (blijven) beleven zonder dat je 'uit de bocht schiet'?
 
Belangrijk om in gedachten te houden
Vanzelfsprekend, maar desalniettemin toch nog even benadrukt: ernstige psychische problemen behoeven de aandacht van je arts. Aanvullende geneeswijzen zijn precies dat: een aanvulling op je reguliere behandeling. Deze cursus, of een consult of traject bij Lied van de Merel, is dan ook geen vervanging van een consult bij je huisarts of specialist.
 
Accreditatie
De cursus is geaccrediteerd voor complementair therapeuten door KTNO, maar bovenal geschikt als je zelf of in je omgeving met psychose(gevoeligheid) te maken hebt. Ook regulier behandelaars worden van harte uitgenodigd om deel te nemen.
 
Kosten
Dagcursus inclusief reader, lunch en thee: 99,-.
 
Locatie
Emmen of Utrecht.
 
Data
Voor data raadpleeg de agenda.