Evenement 01-11-19 : Mijn geest is als los zand; psychose en psychosegevoeligheid vanuit spiritueel perspectief


Mijn geest is als los zand; psychose en psychosegevoeligheid vanuit spiritueel perspectief

Houder:
Lied van de Merel
  Provincie:
Utrecht
Datum:
vrijdag, 1 november 2019
  Locatie:
Utrecht
Tijd:
10:00-17:00
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 99,-
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
wetenschap
  E-mail:

infoatliedvandemerel .nl

Mijn geest is als los zand; psychose en psychosegevoeligheid vanuit spiritueel perspectief
In deze workshop neem ik je mee op reis door de wereld van geest en materie, met de focus op psychose en psychosegevoeligheid. Ik leg het verband uit tussen de fysieke, emotionele en spirituele factoren die een rol spelen bij het ontstaan van een psychose, met aandacht voor de vele verschillende vormen ervan.
 
Ik geef richtlijnen voor het omgaan met psychose en psychose-achtige ervaringen, voor preventie en aanvullende behandeling, met de nadruk op voeding, kruidengeneeskunde en (last but definitely not least) energetische therapie. Ook de do's en don'ts voor een veilige spirituele ontwikkeling komen aan bod, ter preventie van de zogenaamde spirituele psychose.
 
We gaan met praktische oefeningen aan de slag en er is voldoende ruimte voor het delen van ervaringen en het stellen van vragen.
 
De workshop is geschikt voor iedereen die met psychose of psychosegevoeligheid te maken heeft of heeft gehad, maar ook voor mensen die van zichzelf weten dat ze gemakkelijk 'wegzweven' en moeite hebben op aarde te blijven en/of moeite hebben zich veilig te voelen in verbinding met anderen. Deze workshop geeft je inzicht in hoe je energieveld werkt en hoe je veilig aan je spirituele ontwikkeling kunt werken terwijl je in verbinding blijft met de aarde en je directe omgeving.
 
Voor energetisch therapeuten is deze cursus een begin om deze aandoening veilig en succesvol te leren behandelen, in aanvulling op de reguliere behandeling van je cliënt. Voor regulier behandelaars geeft deze cursus inzicht in een onderbelichte kant van psychose op een heldere, goed onderbouwde wijze. Deze cursus is geaccrediteerd door KTNO en duurt 1 dag. De geaccrediteerde vervolgcursus 'Aanvullende behandeling van psychose en psychosegevoeligheid' voor energetisch therapeuten wordt in september 2020 georganiseerd bij minimaal 3 deelnemers. Hiervoor geldt een toelatingstoets. Geïnteresseerden kunnen zich bij mij opgeven voor meer informatie.
 
Vanzelfsprekend, maar desalniettemin toch nog even benadrukt: ernstige psychische problemen behoeven de aandacht van je arts. Aanvullende geneeswijzen zijn precies dat: een aanvulling op je reguliere behandeling. Deze cursus, of een consult of traject bij Lied van de Merel, is dan ook geen vervanging van een consult bij je huisarts of specialist.
 
Accreditatie
De cursus is geaccrediteerd door KTNO.
 
Kosten
Dagcursus inclusief reader, lunch en thee: 99,-.
 
Locatie
Emmen of Utrecht.
 
Data
Voor data raadpleeg de agenda.