Evenement 28-09-19 : Energetische geneeskunde; de wetenschappelijke basis


Energetische geneeskunde; de wetenschappelijke basis

Houder:
Lied van de Merel
  Provincie:
Drenthe
Datum:
zaterdag, 28 september 2019 - zaterdag, 9 november 2019
  Locatie:
Emmen
Tijd:
10:00-17:00
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 299,-
  Website:
Categorie:
wetenschap
persoonlijke groei
  E-mail:

infoatliedvandemerel .nl

Energetische geneeskunde bestaat uit een aantal 'takken van sport'. Denk hierbij aan energetische therapie, acupunctuur, homeopathie. Alle natuurgeneeswijzen die uitgaan van een energetisch mensbeeld vallen onder deze paraplu-term.
 
Reguliere geneeskunde is gebaseerd op de klassieke natuur- en scheikunde en steunt zwaar op farmacologie en fysiek ingrijpen. Energetische geneeskunde is gebaseerd op de nieuwste inzichten vanuit de kwantumnatuurkunde en maakt gebruik van subtiele ingrepen in de energetische natuur van de mens.
 
In deze cursus bekijken we welk wetenschappelijk onderzoek er is gedaan, hoe zich dat verhoudt tot klassieke en moderne natuurkunde en de uitwerking van deze informatie in jouw lichaam-geest (en als je zelf therapeut bent, in je werk). Hierbij ligt de focus op energetische therapie, maar ook de andere richtingen komen aan bod.
 
Dus ben je geïnteresseerd in spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, maar ook in de wetenschappelijke basis ervan? Vraag je je af wat het verband is tussen licht en je alvleesklier? Of tussen een ego-perspectief en je ontstekingswaarden? In deze cursus leer je de energetische en materiële werkelijkheid integreren en de plaats van ziekte, gezondheid, je leven en/of je werk en dat van je reguliere- en CAM-collega's te begrijpen en te gebruiken in je behandelingen en je communicatie met cliënten en collega's.
 
Wil je begrijpen met je hart én je hoofd? Ervaren én filosoferen? Kom dan zeker meedoen! 
 
Voor wie is deze cursus bedoeld?
Voor iedereen die verder wil dan de basis. Deze cursus is ook uitermate geschikt voor professionals uit het reguliere werkveld die zich willen verdiepen in het energetische wereldbeeld dat ten grondslag ligt aan alternatieve geneeswijzen. Er is ruimte om je eigen inbreng in te passen in het beeld dat zich ontvouwt, bijvoorbeeld vanuit je eigen vakdiscipline als natuurgeneeskundig therapeut, of vanuit eerdere opleiding en/of (levens)ervaring. 
 
Accreditatie, kosten
De cursus is geaccrediteerd door KTNO voor 1,5 EC. Bij de VVET krijg je er 6 PE-punten voor.
 
Data en tijd
najaarscursus 28 september, 19 oktober en 9 november 2019
voorjaarscursus 18 januari, 8 en 28 februari 2020