Evenement 23-03-19 : Wetenschap en spiritualiteit


Wetenschap en spiritualiteit

Houder:
Lied van de Merel
  Provincie:
Drenthe
Datum:
zaterdag, 23 maart 2019 - zaterdag, 18 mei 2019
  Locatie:
Emmen
Tijd:
10:00-17:00
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 199
  Website:
Categorie:
wetenschap
persoonlijke groei
  E-mail:

liedvandemerelatgmail .com

Ben je geïnteresseerd in spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, maar ook in de wetenschappelijke basis van spiritualiteit? Vraag je je af wat het verband is tussen licht en je alvleesklier? Of tussen een ego-perspectief en je ontstekingswaarden? Deze cursus verbindt een groot aantal gebieden van wetenschap, cultuur en spirituele inzichten met elkaar, zodat je jezelf en de wereld om je heen vanuit veel verschillende facetten kunt bekijken en begrijpen. We volgen een emotie, zien hoe deze via energie verandert in een lichamelijk, scheikundig te volgen proces en wat er concreet gebeurt als negatieve emoties ziekte veroorzaken. 
 
De rode draad in deze cursus wordt gevormd door verschillende scheppingsverhalen uit de Kabbalah, die ik verder uitleg aan de hand van de antroposofie, astronomie en scheikunde. We doorlopen het scheppingsproces dat elke seconde plaatsvindt, van je kroonchakra tot aan je wortelchakra.
 
We haken aan bij schrijvers en wetenschappers als Eben Alexander en Anna Terruwe. Met verschillende oefeningen en 'soul-searching' ontdekken we welke vermogens we hebben, hoe we functioneren in gezondheid en ziekte en welke vermogens we als mens nog kunnen ontwikkelen.
 
Enerzijds geeft deze cursus je intuïtieve ontwikkeling handen en voeten in aardse wetenschap, anderzijds helpt deze cursus je je aardse kennis te verbinden met de grotere spirituele werkelijkheid waar je deel van uit maakt. Je integreert je hemelse en aardse kanten, om een geïnspireerd mens en/of behandelaar te worden, met beide voeten op de grond.
 
Met andere woorden, wil je begrijpen met je hart én je hoofd? Ervaren én filosoferen? Zoveel mogelijk aspecten van jezelf aanspreken en de samenhang voelen in jezelf en tussen jou, de Ander, de hemel en de aarde? Kom dan zeker meedoen!
 
Voor wie is deze cursus bedoeld?
Voor iedereen die verder wil dan de basis. Ben je niet bang om jezelf en een ander (soms letterlijk) in de ogen te kijken, hoor je graag verhalen én houd je ervan om zowel met je hoofd te begrijpen als met je hart te ervaren? Dan is deze cursus voor jou. 
 
Deze cursus is ook uitermate geschikt voor professionals uit het reguliere werkveld die zich willen verdiepen in het energetische wereldbeeld dat ten grondslag ligt aan alternatieve geneeswijzen. 
 
Er is ruimte om je eigen inbreng in te passen in het beeld dat zich ontvouwt, bijvoorbeeld vanuit je eigen vakdiscipline als natuurgeneeskundig therapeut, of vanuit eerdere opleiding en/of (levens)ervaring. 
 
Kosten: 149,- voor de hele cursus, inclusief reader, thee en wat lekkers. Lunchpakketje neem je zelf mee. KTNO accreditatie is in aanvraag, zodat deze meetelt als bijscholing voor je praktijk, mocht dat voor jou aan de orde zijn. Aantal EC's is 1 maar het aantal punten dat je beroepsvereniging toekent kan daarvan afwijken. Meestal is dat meer.
 
Over Merel:
Met mijn achtergrond als antropologe heb ik de beschikking over een flink arsenaal aan verhalen en culturele en religieuze achtergronden waarmee ik een inspirerend wereldbeeld kan schilderen waarin alle religies en filosofieën in elkaar passen. Mijn spirituele ontwikkeling en jarenlange ervaring als energetisch therapeut helpen me om je mee te nemen langs mijn persoonlijke weg van verlichting en licht te werpen op die van talloze anderen die ons zijn voorgegaan. Tot slot helpt mijn academische achtergrond me om het geheel te gronden in bestaand en eigen onderzoek, waaruit ik veel voorbeelden put en waardoor de cursus concreet handen en voeten geeft aan het spirituele wereldbeeld.