Evenement 22-10-19 : Mindfulness Training Mbsr


Mindfulness Training Mbsr

Houder:
Bewustzijnscentrum Bala - Marie-Anne Berends - Haeck
  Provincie:
Noord-Holland
Datum:
dinsdag, 22 oktober 2019 - dinsdag, 17 december 2019
  Locatie:
Bewustzijnscentrum Bala
Tijd:
19:30 - 22:00
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 310
  Website:

bewustzijnscentrum-bala.nl/agenda/125-mindfulness-training-mbsr

Categorie:
persoonlijke groei
  E-mail:

infoatlesinmindfulness .nl

Onze geest is als een wild paard. En een wild paard tem je om het te kunnen berijden, niet om er een tamme ouwe knol van te maken. Het trainen van de geest Deze mindfulness training, ook wel bekend als mindfulness based stressreductie (mbsr), is de training zoals die oorspronkelijk is ontwikkeld door Jon Kabatt Zin. De rode draad in deze mindfulness cursus is het trainen van je geest door jezelf te oefenen in het mediteren, zodat je in staat bent om met bewuste aandacht in het hier en nu aanwezig te zijn op het moment dat je daarvoor kiest. En als je dan de ruimte neemt om stil te staan bij jezelf is datgene wat je tegenkomt niet per definitie rust en stilte. Mindfulness is geen trucje om alle problemen weg te toveren, maar is vooral de keuze om aanwezig te zijn bij wat er is. En in die momenten kom je juist vaak datgene tegen waar je liever aan voorbij loopt, wat je liever vermijdt en juist liever niet onder ogen ziet.

Leren door te doen, ervaren en bespreken Mindfulness is een vaardigheid die iedereen kan leren. Wat niet wil zeggen dat het gemakkelijk is. Het gaat met vallen en opstaan, net als fietsen. En net zoals je niet leert fietsen door erover te lezen, zo leer je mindfulness niet uit een boekje. Je moet het zelf doen en ervaren. Tijdens de training krijg je iedere les een aantal nieuwe meditatie-oefeningen aangeboden die we oefenen en bespreken. En die je ook als opdracht mee naar huis krijgt. Eigenlijk is dit het belangrijkste onderdeel van de midfulness training want daar valt het meeste te ontdekken. Je registreert dagelijks in je werkboek je ervaringen. En hoe meer en vaker je oefent, hoe meer resultaat. Mindfulness activeert ons "zorg en kalmeringssysteem" , een belangrijk hulpmiddel als het gaat om stressmanagement.

Wat levert het op? Het allerbelangrijkste is dat je in deze 8 weken onder leiding van een deskundig en ervaren trainer samen met anderen kennismaakt met mindfulness en in deze periode zoveel mogelijk de bijbehorende vaardigheden je eigen maakt. Je ondekt wat mindfulness je te bieden heeft, of het bij je past en of je er "in the end" voor kiest of mindfulness een vaste plek in je leven krijgt en op welke manier je dat het beste kunt doen. Er zijn heel veel lijstjes met wat je allemaal kunt bereiken met mindfulness. En natuurlijk heb je de wens om met deze mindfulness training iets op te lossen waar je mee zit, waar je last van hebt en waar je vanaf wilt. En daar is niks mis mee. Uiteindelijk willen we allemaal een mooi en gelukkig leven. Maar focus je niet al teveel op het resultaat en gun jezelf het experiment van deze training. Dan wordt het in ieder geval een inspirerende en leerzame reis.

Voor wie In principe is mindfulness geschikt voor iedereen. Er is nog weleens het misverstand dat je heel lenig moet zijn en jezelf in allerlei vreemde bochten moet kunnen wringen. Niets is minder waar. Immers: we trainen de geest en niet het lichaam. Mindfulness kan ook op een heel gewone stoel. Als je twijfelt of deze mindfulness training geschikt is voor je, neem dan contact op.

Intakegesprek Voorafgaand houden we een intakegesprek, zodat je kunt kennismaken met de trainer en samen kunt bespreken of een mindfulness training voor jou zinvol is en voldoet aan je verwachtingen.

Data 2019 22 en 29 oktober; 5, 12, 19 en 26 november; 10 en 17 december 2019  (19.30 - 22.00 uur) Stiltemiddag zondag 1 december 2019, (13.00 - 17.00 uur)