Evenement 24-09-19 : Medische Basiskennis Opleiding


Medische Basiskennis Opleiding

Houder:
Bewustzijnscentrum Bala - Paul van Straalen
  Provincie:
Noord-Holland
Datum:
dinsdag, 24 september 2019 - dinsdag, 31 maart 2020
  Locatie:
Bewustzijnscentrum Bala
Tijd:
10:00 - 17:00
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 1245
  Website:

bewustzijnscentrum-bala.nl/agenda/194-start-medische-basiskennis-opleiding-2

Categorie:
persoonlijke groei
  E-mail:

infoatnogg .nl

De opleiding Medische Basiskennis helpt je aan de eisen te voldoen van de meeste zorgverzekeraars en beroepsverenigingen. Velen schrijven zich om die reden in, maar gaandeweg groeit hun enthousiasme. De docent vertelt op levendige wijze over onder meer de ontwikkeling van de mens en het ontstaan van ziektebeelden. Bovendien wordt veel aandacht besteed aan het nut en de toepassing van deze kennis in de praktijk van complementaire therapeuten.

Gedegen Medische basiskennis
Als therapeut of hulpverlener speel je een belangrijke rol om vroegtijdig ziektes te onderkennen. Ook als je cliënten al gezondheidsproblemen hebben en bij een reguliere arts of hulpverlener in behandeling zijn, is het belangrijk kennis te hebben van veel voorkomende ziektes als kanker, diabetes en reuma. Hierdoor voorkom je dat je over de grenzen gaat van jouw kunnen en maak je het makkelijker samen te werken met het reguliere veld. Gedegen medische basiskennis helpt je bij het streven naar kwaliteit in je praktijk en erkenning van jouw beroepsgroep.keurmerk-hbo-mbk-plato

De opleiding medische basiskennis voldoet aan de richtlijnen van PLATO (Platform Onderwijs, Opleiding en Organisatie) en is SNRO geaccrediteerd. Met het behalen van het diploma komen je behandelingen daarom in
aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraars.

Holistische visie
Het welbevinden van de mens in zijn geheel staat centraal bij de opleiding medische basiskennis van het NOGG. Onze opleiding gaat uit van de westerse medische en psychosociale kennis en is ontwikkeld door arts én complementair therapeut Gerhard Böckler. Hij verzorgt een groot deel van de lessen zelf en weet daarin cursisten te boeien door een koppeling te maken tussen de medische basiskennis en de holistische visie. Ook moedigt hij het delen van persoonlijke ervaringen door de deelnemers aan.

De deelnemers zijn werkzaam of in opleiding voor complementaire geneeswijzen en komen uit verschillende disciplines. Alle behandelwijzen, zowel regulier als alternatief, worden gerespecteerd. Medische en psychosociale basiskennis zijn onmisbaar voor een goede communicatie en samenwerking tussen diverse disciplines.

Bij het NOGG hebben wij onze ervaring van de holistische kijk op de mens volledig geïntegreerd om een bron van inspiratie te vormen bij de begeleiding van bewustwording over zelfregulerende en/of zelfgenezende processen. 

Data

2019 (MbK) 24/9 – 8/10 – 29/10 – 12/11 – 26/11 – 10/12 – 2020 7/1 – 21/1 – 4/2 – 11/2 – 3/3 – 17/3 – 31/3

De lesdagen zijn van 10.00 tot 17.00 uur.

Investering

Gehele opleiding Medische- en Psychosociale Basiskennis € 1745,- 
Alleen Medische of Psychosociale Basiskennis € 1245,-
Inschrijfkosten € 25,-
Examen € 45,-
Herexamen € 35.-
Termijn betaling mogelijk

Het is ook mogelijk om deze cursus te combineren met de Psychosociale Basiskennis