Evenement 24-01-20 : Cursus Esoterische Psychologie (de zeven Stralen)


Cursus Esoterische Psychologie (de zeven Stralen)

Houder:
College of Ageless Wisdom
  Provincie:
Noord-Brabant
Datum:
vrijdag, 24 januari 2020 - vrijdag, 11 september 2020
  Locatie:
Breda
Tijd:
13.30-17.00 uur
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 1111
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
  E-mail:

ericatsensability .nl

Esoterische Psychologie is de psychologie van de ziel en beschouwt de mens op basis van de zeven stralen. De zeven stralen zijn emanaties (uitstollingen) van het Goddelijke Principe met ieder hun eigen specifieke kwaliteiten en groeispanningen. Deze conditioneren de verschillende aspecten van onze menselijke lichamen (fysiek, emotioneel en mentaal) en het inwonende bewustzijn (de ziel).

We hebben allemaal een stralenpakket, gelieerd aan de vijf elementen van ons wezen. Zo wordt onze persoonlijkheid bepaald door een van de stralen, alsmede onze fysieke, emotionele en mentale lichamen. Tot slot staat onze ziel onder invloed van een van de stralen. De stralen van de eerste vier lichamen kunnen bij iedere incarnatie wisselen. De ziel heeft door alle levens heen dezelfde straal.

Waarom is kennis hiervan belangrijk?

 • Het geeft je inzicht in de deugden en ondeugden van je karakter en hoe daar effectiever mee om te gaan. Dit zal je persoonlijke en spirituele leiderschap versterken.
 • Ook biedt het je inzicht in je levensdoel, de missie van je ziel, en de weg die je ziel aflegt door de verschillende levens, en met name door dit leven, heen.
 • Dit alles draagt diepgaand bij tot jouw bewustzijnsontwikkeling en inwijding in de esoterische wijsheden, waardoor je impact en vermogen om dienstbaar te zijn wordt versterkt. Ook krijg je een completer inzicht in de werkelijkheid om ons heen en jouw plaats en bijdrage daarin.

Kom naar de kennismakingsworkshop op 6 december, 13.30-17.00 uur en kijk of je aan de cursus mee wil doen. Locatie: Bavelselaan 217 Breda. Bijdrage: 50 Euro

Cursus 2020

In 15 vrijdagmiddagen (13.30-17.00 uur) worden de stralen een voor een behandeld:

 • 24 en 31 jan:              straal 1, kracht en wil
 • 21 en 28 feb:              straal 2, liefde en wijsheid
 • 20 en 27 mrt:             straal 3, licht en actieve intelligentie
 • 17 en 24 apr:              straal 4, harmonie door conflict
 • 22 en 29 mei:             straal 5, concrete kennis en wetenschap
 • 19 en 26 juni:             straal 6, toewijding/devotie en idealisme
 • 14 en 21 aug:             straal 7, ceremoniële orde en magie
 • 11 september:            synthese en jouw stralenpakket

Via kennisoverdracht, uitwisseling en diepe meditaties zal je doordrongen worden met de kracht en de energie van de stralen en van de Meesters van de Spirituele Hiërarchie. Hiermee krijg je diepgaande kennis en verbinding met jouw specifieke stralenpakket.

Investering

1111 euro. Voor particulieren inclusief BTW, voor ondernemers exclusief BTW. Inclusief hand-outs, koffie, thee en versnaperingen. Het is mogelijk dit bedrag in termijnen te voldoen, maar je verbindt je bij de start wel aan de hele reeks.