Evenement 07-08-20 : Drumbouw-weekend


Drumbouw-weekend

Houder:
Vier Winden, Sjamanistische en creatieve activiteiten
  Provincie:
Gelderland
Datum:
vrijdag, 7 augustus 2020 - zondag, 9 augustus 2020
  Locatie:
Ruurlo
Tijd:
vrijdag 9.30 uur tot zondag 17.00 uur
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 354,--
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
gemeenschap
  E-mail:

infoatvierwinden .eu

Drumbouw weekend

Een aantal keren per jaar komt ‘Vier Winden’ samen in Ruurlo voor het bouwen van een sjamanendrum. De sjamanendrum werd en wordt gebruikt door een sjamaan voor heling en trancereizen. De drum is een hulpmiddel om ons op het ritme van Moeder Aarde af te stemmen, alleen of in een groep. Dit ritme, of deze energie, kan worden gebruikt voor heling, gebed of om onze dankbaarheid uit te drukken.

In een kleine groep bieden we de mogelijkheid om in drie dagen je eigen drum te bouwen. De drum bestaat uit een houten frame, bespannen met een dierenhuid. Wij hebben diverse houtsoorten en huiden van verschillende dieren beschikbaar.

Je bepaalt zelf van welke houtsoort het frame gebouwd moet worden, welke doorsnee het frame moet hebben en het aantal duigen waaruit het frame moet bestaan. Het aantal duigen is het aantal stukjes hout waaruit het frame is opgebouwd. Onze voorkeur ligt bij het gebruik van inheemse houtsoorten, zoals eik, beuk, berk, linde, peer, pruim, noot, es. Verder kies je zelf de huid van het dier, waarmee de drum bespannen gaat worden. Ook hier hebben we keuze uit inheemse diersoorten, zoals paard, edelhert, damhert, ree, geit, everzwijn of koe.

Deze weekendworkshop bestaat uit drie dagen van vrijdag 9.30 tot zondag 17.00 uur. Je kunt in je eigen tent kamperen of huurt een kamer in huis.

De workshop begint, door ons te reinigen met salierook en daarna vragen we de omringende krachten en spirits om ons het weekend te ondersteunen. Aansluitend gaan we samen drummen. Daarvoor hebben wij drums beschikbaar.

De eerste dag kom je aan en maak je je plek. Verder gaan we vooral bezig met het bewerken van het frame. We geven uitleg over de verschillende manieren hoe je het frame kunt verfraaien, voordat de huid erop gespannen wordt.

De tweede dag gaan we verder met het klaar maken van het frame. Tevens maken we dan een trancereis. Terwijl wij drummen, ga jij op reis en maak je dieper contact met je frame en de huid die jouw trommel in wording zijn. Als je dat fijn vindt, kun je je hierbij ook omringen met andere krachtvoorwerpen.

De derde dag besteden we aan het opspannen van de huid. 

Wij vragen voor deze driedaagse workshop een bijdrage van € 345,-. Dit is inclusief materiaal, kamperen, biologische eten en drinken( voor in huis slapen vragen we een meerprijs).

Het is ook mogelijk om een drum te bouwen die aan beide zijden van het frame met (verschillende) huid wordt bespannen. Hiervoor vragen wij een meerprijs van € 25.-.

De workshop wordt in Ruurlo gehouden. We hebben je aanmelding uiterlijk drie weken voordat de workshop begint nodig, om jouw keuze van hout en huid te kunnen regelen.

Het is ook mogelijk met een door jezelf gevormde groep op afwijkende datums de workshop te organiseren. De workshop kan dan eventueel in overleg op een door jou gekozen plek worden gehouden.

Wil je liever een kant klare drum kopen of een op bestelling door ons laten maken, neem dan hierover contact met ons op.