Evenement 02-11-19 : Zweethut voor vrouwen


Zweethut voor vrouwen

Houder:
Vier Winden, Sjamanistische en creatieve activiteiten
  Provincie:
Gelderland
Datum:
zaterdag, 2 november 2019
  Locatie:
Ruurlo
Tijd:
vanag 9.30 uur tot in het begin van de avond
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 55,- pp
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
  E-mail:

infoatvierwinden .eu

ZWEETHUT voor vrouwen

De zweethut ceremonie is een oeroud reinigingsritueel, dat bij veel verschillende, oorspronkelijke natuurvolkeren nog steeds in gebruik is. De meest bekende daarvan is die van de Noord-Amerikaanse Indianen. De zweethut ceremonie helpt ons om onszelf op alle niveaus (fysiek, mentaal, emotioneel, en spiritueel) te reinigen. Dit doen we door te zweten, bidden, zingen en stil te zijn. Het brengt een diepe ontspanning en dankbaarheid voor al wat leeft. De ceremonie gebeurt met respect voor de natuur en de ons omringende krachten. Dit zijn de elementen (aarde, water, vuur en lucht) de aarde, de zon, de maan en de windrichtingen. Ik, Truus Oosterhuis, voel me dankbaar dat ik deze ceremonie mag begeleiden.

Overnachtingsmogelijkheid vooraf
Degene die willen kunnen vrijdagavond vanaf 19.00 uur al komen en hier overnachten. We ontvangen je dan met soep. Deze avond hebben we voor de aanwezigen al een kort programma, een opmaat, ter voorbereiding op de zweethut.  Je kunt de zweethutdag zelf dan beginnen in alle rust, zonder eerst te reizen. Wij verzorgen het ontbijt. (€27,50 pp)

 

Verloop van de zweethut

Op zaterdag om 9.30 uur wordt iedereen geacht aanwezig te zijn. We openen de dag met elkaar. Daarna gaan we de zweethut, die is gebouwd van wilgentenen, afdekken met dekens. Tevens is er de mogelijkheid om gebedszakjes te maken, waarmee we onze intenties verdiepen. Dan volgt de steenceremonie en ontsteken we het vuur. Het vuur gehoed door de vuurman, waarin de stenen verhit worden.  We keren met onze aandacht langzaam meer naar binnen. Als de stenen heet genoeg zijn, is het tijd om de zweethut in te gaan. De zweethut ceremonie zelf bestaat uit minimaal 4 ronden. Iedere ronde kent zijn eigen thema. Tussen de ronden door gaat de ‘deur’ open en kunnen we eventueel naar buiten. Bij iedere ronde brengt de vuurhoeder nieuwe hete stenen de hut in.

De zweethut ceremonie helpt je om ontvankelijk te worden voor de heling die je vraagt. Je kunt steun en heling vragen voor datgene wat op dat moment in je leven aandacht nodig heeft. Voor jezelf en voor anderen. Je mag zingen vanuit je hart en kunt je ervaringen delen. Je mag één worden met al wat is en je dankbaarheid uitspreken. In dankbaarheid loslaten wat je leven niet meer dient. Thuiskomen in jezelf, om na de ceremonie weer herboren de wereld te ontmoeten.  Na de ceremonie genieten we van een gezamenlijk meegebracht feestmaal rond het vuur. We ruimen tenslotte samen de plek weer op. Begin van de avond sluiten we de dag weer af.