Evenement 31-12-19 : Nacht Zweethut voor mannen en vrouwen


Nacht Zweethut voor mannen en vrouwen

Houder:
Vier Winden, Sjamanistische en creatieve activiteiten
  Provincie:
Gelderland
Datum:
dinsdag, 31 december 2019 - woensdag, 1 januari 2020
  Locatie:
Ruurlo
Tijd:
oud jaar 14.00 uur tot nieuwjaar 13.00 uur
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 55,- pp (partners samen € 100) +
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
  E-mail:

infoatvierwinden .eu

NACHT ZWEETHUT voor mannen en vrouwen

Thema:  Van Oud naar Nieuw

De zweethut ceremonie is een oeroud reinigingsritueel, dat bij veel verschillende, oorspronkelijke natuurvolkeren nog steeds in gebruik is. De meest bekende daarvan is die van de Noord-Amerikaanse Indianen. De zweethut ceremonie helpt ons om onszelf op alle niveaus (fysiek, mentaal, emotioneel, en spiritueel) te reinigen. Dit doen we door te zweten, bidden, zingen en stil te zijn. Het brengt een diepe ontspanning en dankbaarheid voor al wat leeft. De ceremonie gebeurt met respect voor de natuur en de ons omringende krachten. Dit zijn de elementen (aarde, water, vuur en lucht) de aarde, de zon, de maan en de windrichtingen. Ik, Truus Oosterhuis, voel me dankbaar dat ik deze ceremonie mag begeleiden.

Het verloop van een zweethut

We komen rond 14.00 uur samen. We houden dan een korte deel– en kennismakingsronde. Daarna gaan we de voorbereidingen treffen voor het vuur en de steenceremonie. We gaan de zweethut, die is gebouwd van wilgentenen, afdekken met dekens. Tevens is er de mogelijkheid om gebedszakjes te maken, waarmee we onze intenties verdiepen. Dan volgt de steenceremonie. Tijdens deze ceremonie kan iedereen intenties meegeven aan de stenen. In de avond ontsteken we het vuur, waarin de stenen verhit worden.  We keren met onze aandacht langzaam maar zeker steeds meer naar binnen. Als de stenen heet genoeg zijn, is het tijd om de zweethut in te gaan. De zweethut ceremonie zelf bestaat uit 4 ronden. Iedere ronde kent zijn eigen thema. Tussen de ronden gaat de ‘deur’ open en kunnen we eventueel naar buiten. Bij iedere ronde brengt de vuurhoeder de hete stenen de zweethut in.

De zweethut ceremonie helpt je om ontvankelijk te worden voor de heling die je vraagt. Je kunt steun en heling vragen voor datgene wat op dat moment in je leven aandacht nodig heeft. Voor jezelf en voor anderen. Je mag zingen vanuit je hart en kunt je ervaringen delen. Je mag één worden met al wat is en je dankbaarheid uitspreken. Loslaten wat je van het oude jaar 2019 niet meer mee wil nemen. Thuiskomen in jezelf, om na de ceremonie weer herboren de wereld te ontmoeten. We eren het nieuwe in 2020 en genieten na met een gezamenlijk feestmaal rond het vuur. Nadien gaat ieder slapen.

Slaapmogelijkheden per persoon €27,50 (in huis of kotta).

De volgende ochtend, 1 januari hebben we nog een programma ter afsluiting. Rond 13.00 uur keert ieder herboren huiswaarts.

Zweethut op aanvraag
Het is ook mogelijk om een zweethut ceremonie voor een speciale gelegenheid of met een besloten groep te organiseren. Neem hierover contact op om te overleggen en nadere afspraken te maken.