Evenement 15-09-19 : Lezing: Van Egypte naar Atlantis


Lezing: Van Egypte naar Atlantis

Houder:
Lectorium Rosicrucianum
  Provincie:
Noord-Holland
Datum:
zondag, 15 september 2019
  Locatie:
Pentagram Boekwinkel, Haarlem
Tijd:
14:00 - 16:30
  Google Maps:
Bijdrage:
0
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
  E-mail:

infoatrozekruispers .com

Van Egypte naar Atlantis

Extra: Speciale middag over de Oorsprong van Egypte. Graag apart aanmelden hiervoor via  de website van Rozekruispers.com of 023-5323852

De Boven- en Onderwereld van Osiris
Willem Zitman

In 1969 verscheen een egyptologische studie over de herkomst van de voorouders van de Egyptenaren die in de Horus-tempel te Edfoe op de wand staat gegraveerd. De tekst bevestigt de catastrofale ondergang van een eilandenrijk in lang vervlogen tijden, de bakermat van de Egyptenaren.
Dit eilandenrijk, dat Atlantis zou zijn, was ten gevolge van een ongekend grote natuurcatastrofe verzonken onder de zeespiegel van de Atlantische Oceaan – een gegeven dat de gemoederen van de mensheid al millennia lang bezighoudt. Wat is het verband met Egypte? Ligt daarin het antwoord op de vraag: Waarom bouwden de Egyptenaren die kolossale piramiden?
Bijna 50 jaar lang is de spreker trouw aan zijn eigen devies: ‘Ad fontes! Volg de sporen...’ naar het verloren verleden van het oude Egypte. Opzienbarende ontdekkingen geven je dan nieuwe inzichten in hun rituelen en cultuur, die zij verwoordden in de Piramideteksten, Sarcofaagteksten, Onderwereldboeken en in het Dodenboek. Een ontknoping, gebaseerd op feiten, die alle fantasie te boven gaat, is het resultaat!

Willem Zitman (1941) studeerde bouwkunde en antieke astronomie en chronologie. Hij specialiseert zich in Egyptologie en doet onderzoek naar het ontstaan van het Oude Egypte.

In Pentagram Boekwinkel, Bakenessergracht 1, Haarlem
Tijdens deze middag is het gelijknamige boek te koop en na afloop kun je het laten signeren door de auteur.