Evenement 15-03-19 : De HELE Godin in jou - jaarcirkel voor vrouwen - thuiskomen in de wereld


De HELE Godin in jou - jaarcirkel voor vrouwen - thuiskomen in de wereld

Houder:
Inge Moll
  Provincie:
Utrecht
Datum:
vrijdag, 15 maart 2019 - vrijdag, 14 juni 2019
  Locatie:
Vianen
Tijd:
10.00-16.30
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 380,00
  Website:

ingemoll.nl

Categorie:
persoonlijke groei
  E-mail:

ingeatingemoll .nl

De HELE Godin in jou, jaarcirkel voor vrouwen, deel 2: thuiskomen in de wereld (instroommoment, kan ook als je deel 1 niet gedaan hebt)

Kenmerkend voor de Godin is haar open hart. De onvoorwaardelijke liefde voor alles wat er is: pijn, verdriet, angst, woede, vreugde, extase. Daar is volop voor in het open hart van de Godin, omdat zijzich gedragen en veilig voelt in zichzelf.

Vaak is door gebeurtenissen en belemmeringen in je leven je hart gedeeltelijk gesloten en ben je de herinnering aan de Godin in jou kwijt geraakt. leef je jouw Godin niet meer volledig. Misschien ben je zelfs vergeten dat ze er nog is. Maar ze is er nog wel. Diep in jou.

In deze jaarcirkel gaan we met elkaar de Godin leven. Daarbij is ook de aanwezigheid van de God in jou nodig: hij biedt de veiligheid en begrenzing waardoor jij volledig kunt afdalen in je bekken, zodat jouw Godin haar hele ruimte in kan nemen. Werkelijk belichamen, de HELE Godin zijn, betekent in overgave aanwezig zijn in jouw OER-levensstroom, die zich in je bekken bevindt en door je hele lichaam mag gaan stromen. Door aanwezig te blijven bij de stilte in jezelf, kun je alle impulsen die ontstaan wild en ongeremd door je heen laten gaan. De God in jou zorgt voor voldoende focus en daadkracht om de vrijgekomen energie in jou gericht te sturen om te creëren wat je maar wilt, om te kunnen realiseren wat de Godin voor ogen heeft. Je staat volledig in je kracht en kunt je volle potentieel gaan leven.

Het mannelijke en vrouwelijke gaan samen op in onszelf. Zo zijn we God en Godin ineen en sluiten we een innerlijk huwelijk met onszelf.

deel 1: return to the inner tempel: afdalen in je bekken en thuiskomen in jezelf (sept-feb),

deel 2: Thuiskomen in de wereld (maart-juni)

In de winter keerden we in de ontspanning en rust terug naar onze 'inner temple'. Hervonden daar op een diepere laag onze werkelijke schoonheid en liefde. hebben deze tot in ons bekken laten indalen. Daardoor staan we nu stevig en stabiel gegrond in zelfliefde.

Het wordt lente ... zomer. Struiken en bloemen lopen weer uit om uiteindelijk tot volle bloei te  komen. Zij zijn ons voorbeeld. Ook voor ons is het de tijd om naar buiten te treden met onze innerlijke rijkdom. Het zaadje, geplant bij onze conceptie, gerijpt in de vorige jaren en seizoenen, gaat verder op weg naar haar bestemming. De Godin komt thuis in de wereld.

Nu we in de vorige maanden onszelf in de ogen hebben gekeken, laten we ons authentieke zelf nu ook zien in onze relaties (vrouw, moeder, dochter...), werk en maatschappij. In het contact met de ander blijven we dicht bij onze kern, bij ons eigen gevoel. Gedragen in ons bekken, is er plek voor onze ambities, vreugde, liefde, gelukt, pijn, verdriet, angsten en woede. Erkennen we onzelf en maken we vnauit deze verbinding met onszelf contact en verbinding met de ander. Handelen we naar ons eigen gevoel, ook al is dat voor de ander soms niet leuk. Een volledig 'JA' voor onszlef, een buiging voor ons eigen hart. De weg om onze eigen bestemming te bereiken.

In dit seizoek werken we met de volgende thema's: Durf ik als Godin mijn plek in te nemen in de wereld? Durf ik anderen teleur te stellen? Kan ik mijn kracht voelbaar maken, voor mijzelf en anderen? Durf ik mijn eigen keuzes, mijn eigen hart te volgen met het risico dat anderen mij laten vallen? Durf ik als Godin het pad van mijn bestemming te bewandelen? Durf ik mij werkelijk zichtbaar te maken als Godin? Net als in de herfst en de winter ontbreekt de belangrijke rol van God in onszelf hierbij niet. Deze hebben we zo nodig, om als Godin te leven.

Werkwijze:

De jaarcirkel is opgebouwd uit thema's rond bovengenoemde vraagstellingen. Voorafgaand aan de dag zal Inge, invoelend op de processen van ieder, een groepsthema aandragen. Daarbinnen is er alle ruimte voor jouw eigen thema van dat moment. We zullen de dagen beginnen met landen, invoelen en delen waar we staan.  Van daaruit voelt Inge welke werkvorm we zullen gaan gebruiken. Daarbij grijpt zij terug op  energetisch lichaamswerk, visualisaties, meditaties, dans, klank, kleur, muziek, groepswerk, mystieke leringen als de Kabbalah, opstellingen en oefeningen in kleinere groepjes. Ook is er voldoende ruimte voor rust, ontspanning en stilte om dat wat doorvoeld is te integreren.

4 vrijdagen: 15 maart, 12 april, 10 mei, 14 juni van 10.00-16.30 uur

annulering: tot 3 weken van tevoren kostenloos. Van 3 tot 2 weken van tevoren betaal je 50% van het totaalbedrag. Van 2 tot 1 week van tevoren betaal je 75% van het totaalbedrag. Bij afzegging binnen 1 week voor aanvang ben je het hele bedrag verschuldigd. Na aanvang vindt geen restitutie plaats.

Inge zorgt voor koffie en thee met iets lekkers en soep bij de lunch. Ieder neemt iets mee voor een gezamenlijke lunch (potluck)