Evenement 20-12-19 : Midwinter- Stilteretraite into Great Silence


Midwinter- Stilteretraite "into Great Silence"

Houder:
Zuiderlicht, centrum voor Bewust Leven
  Provincie:
Noord-Brabant
Datum:
vrijdag, 20 december 2019 - zondag, 22 december 2019
  Locatie:
Klooster te Biezenmortel
Tijd:
weekend , van vrijdag 17 uur tot zondag 17 uur
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 249
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
groepsreizen
  E-mail:

infoatzuiderlichtbreda .nl

Stilte is een bijzonder fenomeen. Zo leeg en toch alles omvattend. Krachtig zonder schreeuwerig te worden. Stilte is een van de meest directe manieren om in aanraking te komen met je essentie.

Als alle lawaai buiten – maar vooral binnen in je – tot zwijgen komt, kun je jezelf pas écht ontmoeten. De kracht van de stilte is ontwapenend en laat je weinig mogelijkheden om afleiding in de buitenwereld te zoeken. Met deze kracht gaan we een weekend lang intensief werken. Eén groot innerlijk avontuur…

De winterwende of midwinter (21 december)  luidt het begin van de winter in . De dag is dan het kortst en we vieren symbolisch de terugkeer van het licht.  De dagen voor kerst is er altijd een speciale energie en de energie leent zich er deze dagen bijzonder goed voor om naar binnen te keren.

Programma:

Gedurende deze dagen is er ruimte voor diverse vormen van (mindfulness) meditatie, wandelingen in de natuur, rituelen, reflectie, schrijfoefeningen, mindful bewegen, de maaltijden, en alles wat ons verder maar kan inspireren

Begeleiding: de retraite wordt begeleid door Inge Voeten.  Inge is de oprichter van Zuiderlicht, docent aan de mindfulnesstrainers opleiding en energetisch therapeut.