Evenement 17-10-20 : Workshop Vilt je eigen Mesa


Workshop Vilt je eigen Mesa

Houder:
NaarJeLevenspad
  Provincie:
Groningen
Datum:
zaterdag, 17 oktober 2020
  Locatie:
NaarJeLevenspad - Bad Nieuweschans (N.O. Groningen)
Tijd:
10.00 - 16.30 uur
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 77,-
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
  E-mail:

infoatnaarjelevenspad .nl

Op zaterdag 17 oktober 2020 geven Ruby Palarczyk en Suzanne van der Ploeg de workshop Vilt je eigen Mesa in Bad Nieuweschans.

Een Mesa is een medicijnbuidel en heilig altaar waarin de ‘sjamaan’ (Paqo) zijn krachtvoorwerpen bewaart om mee te werken. Een Mesa bevat naast stenen ook vaak voorwerpen die de eigenaar van de Mesa gekregen heeft tijdens de reis van initiatie.

Ruby geeft al jarenlang Munay Ki en Nusta Karpay initiaties aan mensen die het Pad van het Inca Sjamanisme willen bewandelen. Bij de Munay Ki inwijding ontvang je je eigen Pi-stone en bij de Nusta Karpay neem je zeven stenen mee die ingewijd worden en die je kunt bewaren in je medicijnbuidel. Je Mesa is je basis, een verlengstuk van je hart en het zal je beschermen, helen en kracht geven.

Tijdens deze dag ga je je eigen Mesa vilten van wolvlies, naaldvlies en lontwol. Helemaal naar eigen inzicht en smaak. Door je Mesa zelf te vilten gaat het je eigen energie en intentie dragen. Hierdoor zal je meer verbinding voelen met je Mesa. Ook de Huatana, het bandje dat de Inca’s gebruiken om hun Mesa’s mee te binden gaan we zelf vilten. Er zal die dag een ruime voorraad wol aanwezig zijn in zowel natuurtinten als in felle kleuren. Dankzij de persoonlijke begeleiding is deze workshop ook geschikt voor mensen die nog nooit van losse wol vilt gemaakt hebben. 

Ruby zal de dag openen met een geleide meditatie zodat je je helemaal kunt afstemmen op het creatieve proces van het vilten van je eigen Mesa. Daarna neemt Suzanne je mee in het viltproces. Je zoekt de kleuren bij elkaar die je aanspreken en stap voor stap leg je je Mesa, om deze uiteindelijk met water en zeep te gaan vilten. Zodra alles Mesa’s en Huatana’s klaar zijn gaan we ze middels een ceremonie inwijden.

Algemene informatie:

- De workshop begint om 10.00 uur en eindigt rond 16.30 uur;

- De locatie is Praktijk NaarJeLevenspad/Glasblazerij Old Ambt waar we bij mooi weer buiten kunnen
   vilten en bij slecht weer in de ruimte van de glasblazerij.

·  Er wordt gezorgd voor koffie/thee, sap en lekkernijen. Graag zelf een lunchpakketje meenemen;

·  Graag een oude handdoek meenemen voor het nat vilten;

·  De kosten voor deze workshop zijn 77 euro.

Opgeven en meer informatie kan via: rubyatnaarjelevenspad .nl" href="mailto:rubyatnaarjelevenspad .nl">rubyatnaarjelevenspad .nl.

Leuk als je mee doet !

 De ruimtes buiten en binnen zijn groot genoeg om de richtlijnen van de RIVM te kunnen volgen.

Wil je meedoen, stuur dan even rechtstreeks een mailtje (niet via het contactformulier, want dat lijkt niet altijd bij mij aan te komen) naar infoatnaarjelevenspad .nl of bel/whatsapp even naar 06 276 276 97. Komt deze datum je niet uit, laat het dan even weten, dan kijken we naar een voor jou passende datum.