Evenement 01-06-19 : Pelgrimsreis naar Vézelay


Pelgrimsreis naar Vézelay

Houder:
Centrum MAIA
  Provincie:
Noord-Brabant
Datum:
zaterdag, 1 juni 2019 - woensdag, 5 juni 2019
  Locatie:
Vézelay Bourgogne
Tijd:
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 399,00
  Website:
Categorie:
groepsreizen
persoonlijke groei
  E-mail:

infoatcentrummaia .nl

 

Pelgrimsreis naar Vézelay

Listen to the wind, it talks
Listen to the silence, it speaks
Listen to your heart, it knows...

Een pelgrimsreis in en rondom Vézelay, een reis waarin je op zoek gaat naar je zelf, naar stilte en bezinning en de verbinding met je hart. Voelen, ontdekken en vooral ervaren waar jouw hart vreugdesprongetjes maakt. Samen wandelen we in stilte langs eeuwenoude pelgrimspaden, genieten we van heel veel groen, prachtige uitzichten, bijzondere historie en laten we ons heerlijk onder dompelen in de magie van deze streek.

5 dagen lang verblijven we in het prachtige natuurgebied de Morvan. De Morvan is een gebied met kilometers ongerepte natuur en met heel veel historie vanuit de Romeinse en Keltische tijd. Centraal in deze reis staat het plaatsje Vézelay met de prachtige Basiliek Sainte Marie Madeleine. Vézelay is een dorpje waar ooit in hoogtijdagen, als bedevaartsoord, rond de 3000 mensen woonden. Vandaag de dag zijn er nog slechts 500 inwoners over die jaarlijks vele bezoekers verwelkomen. De vele pelgrims zijn er niet alleen om de prachtige basiliek op de heuvel te bewonderen maar ook om de fijne subtiele energie van Maria Magdalena te mogen ervaren.

We overnachten in Saint-Père, wat is gelegen aan de voet van Vézelay en aan de rivier de Cure. Vanuit Saint-Père wandel je heerlijk een 1,5 km door heuvelachtige natuur om van daaruit, via de heuvel van Vézelay, de Basiliek te kunnen bereiken.
Ook rondom Vézelay is er heel veel moois te ontdekken. We ervaren de bijzondere energie van diverse historische plaatsen zoals Avallon, de grotten van Arcy en de Gallo-Romeinse zoutwaterbronnen in Saint-Père.
Door te verblijven in Saint-Père, van waar uit diverse mooie en bijzondere plekken op loopafstand zijn, is het mogelijk om deze dagen dan ook echt jouw reis te laten zijn.

Als je durft te luisteren naar je hart dan zal jouw reis als vanzelf ontstaan...

 

 

Hartelijke groet,
Maja van Houting

Een impressie van deze reis vind je ook op youtube https://youtu.be/3eWTBOM36JQ

Meer info lees je op onze website: https://www.centrummaia.nl/spirituele-reizen/vezelay/

Bellen of mailen mag uiteraard ook: 06-22674482/infoatcentrummaia .nl